PDL ii sustine pe Cristian Popa, Virgiliu Stonescu si Ene Dinga

PDL ii sustine pe Cristian Popa, Virgiliu Stonescu si Ene Dinga
PDL va sustine pentru Consiliul de Administratie al BNR pe Cristian Popa (foto), Virgiliu Soenescu si Ene Dinga, a precizat, Vasile Blaga, secretarul general al partidului.

Cristian Popa ocupa, in prezent, functia de viceguvernator in cadrul BNR, Virgiliu Stoenescu este membru in Consiliul de Adminsitratie al bancii centrale, iar Ene Dinga a fost ministrul integrarii europene in perioada guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu.

PDL vizeaza doua pozitii de viceguvernator, pentru care ii propune pe Cristian Popa si Virgiliu Stoenescu, iar pe Ene Dinga il propune ca membru simplu in Consiliul de Adminsitratie al BNR.

Totusi, pentru una din cele doua functii de viceguvernator, PDL concureaza cu PNL, care pretinde ca ar avea dreptul sa nominalizeze pe cineva pentru aceasta functie executiva. Insa, Vasile Blaga a precizat, citat de NewsIn, ca PNL nu are nicio sansa pentru a propune pe cineva pentru functia de viceguvernator.

Liderii PDL au mentionat ca propunerile pentru conducerea BNR vor fi discutate luni in Biroul Permanent al partidului.

PSD ii sustine pe Florin Georgesu, Marin Dinu si Nicolae Danila

PSD ii sustine pe Florin Georgesu, Marin Dinu si Nicolae Danila
PSD a decis ca va sustine pentru cele trei posturi din Consiliul de Administratie al BNR pe Florin Georgescu (foto), pentru care vizeaza si functia de prim-viceguvernator, si pe Marin Dinu si Nicolae Danila, a explicat liderul social democratilor, Viorel Hrebenciuc.

Florin Georgescu este in prezent tot prim-viceguvernator in cadrul Bancii Nationale a Romaniei, Marin Dinu este profesor universitar doctor la Academia de Studii Economice Bucuresti si fost senator, iar Nicolae Danila este fostul presedinte al Bancii Comerciale Romane.

PNL il sustine pe Napoleon Pop

PNL il sustine pe Napoleon Pop
PNL il va sustine, in continuare, pe Napoleon Pop (foto) pentru a face parte din Consiliul de Administratie al BNR,. Totusi, de data aceasta liberalii doresc o functie executiva in Consiliul de Administratie al BNR, mai exact vizeaza pozitia de viceguvernator al BNR, a explicat, citat de NewsIn, Varujan Vosganian, vicepresedintele PNL.

Napoleon Pop este membru in Consiliul de Administratie al BNR si in actualul mandat.

UDMR o sustine pe Agnes Nagy

UDMR o sustine pe Agnes Nagy
UDMR o va sustine in continuare pe Agnes Nagy (foto) pentru un nou mandat in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, a declarat Kelemen Hunor, presedintele executiv al partidului, potrivit Newsin.

Agnes Nagy ocupa in prezent functia de membru in Consiliul de Administratie al bancii centrale din Romania.

Noua conducere a BNR isi va incepe mandatul pe 11 octombrie 2009

Noua conducere a BNR isi va incepe mandatul pe 11 octombrie 2009
Birourile reunite ale celor doua camere ale Parlamentului au dat Comisiilor de buget un termen de 10 zile pentru a audia si a intocmi rapoartele nominalizatilor pentru Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, intrucat mandatele menbrilor actuali exipra.

In septembrie 2004 Parlamentul Romaniei a numit pentru un mandat de 5 ani Consiliul de Administratie actual al BNR, care are urmatoarea structura: Mugur Isarescu - presedinte al CA si guvernator al BNR, Florin Georgescu - vicepresedinte al CA si prim-viceguvernator al BNR, Eugen Dijmarescu - membru al CA si viceguvernator al BNR, Cristian Popa - membru al CA si viceguvernator al BNR, precum si Silviu Cerna, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop si Virgiliu Stoenescu, membri ai CA al BNR.

Mugur Isarescu (foto), omul in care romanii au cea mai mare incredere si care a fost desemnat cel mai longeviv guverator din lume, ar urma sa isi inceapa noul mandat (al patrulea) de 5 ani pe data de 11 octombrie 2009, in conditiile in care, pana in acest moment nu are alti contracandidati.