De ce se depreciaza leul? Cateva explicatii

De ce se depreciaza leul? Cateva explicatiiIn urma cu doua zile, leul a ajuns un nou minim istoric in fata euro, evolutie care a readus in spatiul public discutiile legate de ratele la banci si de evolutia preturilor produselor din import. Cum a evoluat leul in comparatie cu celelalte monede din zona, care ar fi explicatiile actualei deprecieri, si la ce sa ne asteptam in perioada urmatoare?


Dintre cele mai importante 4 monede din zona, leul a avut cea mai slaba performanta de la inceputul anului. Astfel, moneda nationala s-a depreciat cu 1,5% in fata euro, in timp ce coroana ceha a castigat 4,6%, iar zlotul si forintul putin peste 7%, precizeaza BusinessDay.

Briliant hocus-pocus cu un corp delict

Briliant hocus-pocus cu un corp delictFoarte interesanta strategia aparatorilor lui Adrian Nastase, referitoare la bancnotele-corp delict pe care fostul premier le-ar fi dat spaga intre 2002 si 2004 dar care ar fi fost tiparite in 2005 si 2006.

Ea speculeaza o greseala a Parchetului, dar totul in aceasta dovada “exploziva“ este timingul, atent calculat si efectul de hocus-pocus asupra opiniei publice care ramane cu gura cascata si aplauda scamatoria, noteaza Biziday.

Cand vedetele sustin retelele sociale

Cand vedetele sustin retelele socialeProbabil implicarea lui Justin Timberlake in MySpace a fost momentul care a declansat apetitul vedetelor pentru sustinerea unor retele sociale.

Acum, Lady Gaga promoveaza LittleMonsters.com, iar Zooey Deschanel a devenit imaginea HelloGiggles, scrie AdvertisingAge. La randul sau, Gwyneth Paltrow e implicata in serviciul online si mobile Goop, noteaza Cristian Manafu.

New York: impresii de calatorie si imagini

New York: impresii de calatorie si imaginiUitandu-te pe harta si documentandu-te despre oras este foarte usor sa cazi in capcana si sa spui ca este un oras foarte simplu..cel putin Manhattan, adica centrul orasului, scrie pe blogul sau Razvan Pascu.

Manhattan este un cartier dreptunghiular, cu strazile numerotate consecutiv si cateva bulevarde care le intersecteaza, cu un bulevard mai rebel, singurul care nu este drept, Broadway, cu un parc de asemenea dreptunghiular cu cateva insule interesante de jur imprejur. Dar din momentul in care iei fiecare strada la pas, fiecare colt si reclama luminoasa, totul se schimba si capata o cu totul alta dimensiune.

Principalele ajutoare in plimbarea prin New York, fara de care mi-ar fi fost mult mai greu, sunt ghidul de calatorie Lonely Planet dedicat orasului New York dar si hotelul la care am stat, Park Savoy, un hotel cu conditii de baza dar decente si aflat la o aruncatura de bat de Central Park si Times Square (pe strada 57).

Users vs. Topline vs. Bottomline

Users vs. Topline vs. BottomlineCand construiesti o companie, o faci in concordanta cu obiectivele pe care ti le stabilest. Luind in considerare viziunea pe care o ai despre piata in care actionezi – acum si peste cativa ani, atunci cand va trebui sa monetizezi, scrie Radu Georgescu.


Numarul de utilizatori. Este o evaluare specifica pietelor noi, a modelelor de business si a produselor care nu sunt mature, despre care oamenii/investitorii inca nu s-au prins cum sa le evalueze pe bune.


Top line – cifra de afaceri.Cand incepe sa fie din ce in ce mai bine modelat businessul respectiv, numarul de utilizatori nu mai este sufficient pentru o evaluare corecta. Investitorii nu mai sunt atat de agresiv-doritori sa fie prezenti in acest joc, se uita mai mult la sanatatea afacerii