Cate aplicatii platite folosesti?

Cate aplicatii platite folosesti?A fost oarecum surprinzator raspunsul la intrebarea “Cat sunteti dispusi sa platiti pentru aplicatia ideala?”, primit de Unlock Research pentru studiul “Reteta unei aplicatii smartphone de impact“. Las un pic la o parte suma (in medie 12 lei) si ma opresc la numarul celor care ar plati: cam 2 din trei respondenti, scrie Cristian Manafu.

Evident, acest numar nu e relevant pentru aplicatiile obisnuite, insa arata ca exista un interes real intre romani pentru mobile apps. Si poate mai mult decat atat, vedem cat de importante devin smartphone-urile.

Siemens Race in imagini:

Siemens Race in imagini:Dupa ce in primele 2 zile am avut multa alergatura si vizite prin diferite firme care au implementat sisteme Siemens , zilele de weekend au fost cu adevarat mai relaxate.

Cei de la Siemens au avut grija de noi toti si pe langa faptul ca am aflat in continuare lucruri pe care nu le stiam despre Siemens, am avut timp sa ne si distram, noteaza Razvan Pascu.

Castigatorul-surpriza al intoarcerii la drahma

Castigatorul-surpriza al intoarcerii la drahmaEuropa are o traditie lunga de uniuni monetare esuate: Romania a iesit din doua dupa primul razboi mondial: Uniunea Monetara Latina in vechiul Regat si coroana Austro-Ungara in Transilvania, scrie Riscograma.

Au urmat destramarea unuinii monetare scandinave apoi, mai recent, spargerea URSS, a Cehoslovaciei si a Iugoslaviei.

De fiecare data, ingredientele-cheie au fost forma preponderent fizica a banilor – pe care s-a putut pune o stampila noua, controalele la frontiera si elementul-surpriza al deciziei.

Parc fotovoltaic sau cultura agricola

Parc fotovoltaic sau cultura agricolaPrimul parc fotovoltaic din Romania ar putea fi construit in judetul Harghita. Va avea o putere de 30 de megawati, o suprafata de 100 de hectare si va fi construit in comuna Lazarea, scrie Biziday.

Suprafata de teren apartine insa unei asociatii formata din aproximativ 700 de proprietari care au titluri de proprietate, dar care nu sunt pusi inca in posesie, ceea ce da mari batai de cap investitorului.

Orice recesiune incepe cu o recesiune tehnica

Orice recesiune incepe cu o recesiune tehnicaINS a mai dezlegat un mister: Romania ESTE din nou in recesiune. Avand in vedere ca este un an electoral majoritatea comentariilor oficiale se vor concentra pe aspectul “tehnic” al acestei recesiuni. Vom auzi ca avem doar doua trimestre consecutive de scadere a PIB – defnitia unei recesiuni tehnice. Foarte adevarat. Numai ca orice recesiune incepe cu o recesiune tehnica, mentioneaza Florin Citu.

Pentru cei care urmaresc variabilele din economia Romaniei cifra anuntata astazi de INS, -0.1% in 1Q2012 fata de 4Q2011, nu ar trebui sa fie o surpriza. Productia industriala lunara si anuala (primul grafic) impreuna cu evolutia comenzilor din industrie (IPINW in graficul 2) estimau o evolutie proasta a economiei in primul trimestru din 2012.