1 / 6

Internetul

Elon Musk credea că Internetul, apărut în anii 90, va "schimba fundamental umanitatea". "Nu aș considera acest lucru o intuiție profundă, ci mai degrabă drept una evidentă", a spus Elon Musk. El a comparat apoi Internetul cu sistemul nervos uman: "Dacă nu ai avea un sistem nervos, nu ai ști ce se întâmplă în jurul tău. Degetele tale nu ar ști ce comenzi să urmeze", a spus el.


Similar, "modul în care informația putea să circule, înainte de Internet, era prin difuzie. Comunicarea la distanță cu alți oameni se realiza printr-o scrisoare. O difuzie extrem de lentă a informației. Și dacă iți doreai acces la cărți și nu aveai o bibliotecă, asta era"


Dar, Elon Musk știa că Internetul ar putea schimba toate aceste bariere. Și deși avea acces limitat la Internet la acea vreme (doar pentru studiile sale de fizică), știa că internetul va reprezenta o "schimbare fundamentală și profundă". "Acum, ai acces la toate cărțile și informațiile din lume aproape instant, chiar și dacă te afli într-o locație de pe vârful unui munte", a spus Elon Musk.


Sursa foto: Mashka / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri