Destinatia preferata

Destinatia preferataEste greu de ales o destinatie preferata.

Toate vacantele au adus un plus de valoare, fiecare loc are farmecul lui pentru care ai vrea sa te intorci.

Mi-am petrecut vacante in Antarctica, in Cuba, in America de Sud, China, Japonia, Rusia si in mai toate statele europene. Am locuit in Franta si in Germania. Deci ar fi foarte greu sa aleg.

Trei motive pentru care ar trebui sa alegem aceste destinatii

Trei motive pentru care ar trebui sa alegem aceste destinatiiJaponia cred ca ramane destinatia preferata pentru zona urbana, pentru civilizatie, pentru dezvoltare, pentru mancarea sanatoasa, pentru respectul de care te bucuri.

America de Sud (Brazilia, Argentina, Chile) pentru natura (trecerea Anzilor Cordilieri - una dintre cele mai spectaculoase serpentine; cascada Iguazu - fermecatoare, stramtoarea Magelan si fiordurile chiliene - absolut minunate), pentru oamenii prietenosi, pentru friptura de vaca argentiniana, nu neaparat pentru tango.

Cuba pentru vegetatia ei, pentru arhitectura Havanei, pentru oamenii aceia saraci, dar veseli si demni.

Cele mai bune perioade in care putem aceste locuri

Pentru Antarctica si America de Sud cea mai buna perioada o constituie ianuarie-februarie, cand acolo este vara si poti admira natura in toata splendoarea ei, iar in Antarctica poti patrunde.

Nu as recomanda China vara, deoarece este atat de multa lume si atat de inabusitor de cald, incat devine foarte obositor, iar la un moment dat nu reusesti sa vezi decat o mare masa de oameni si nu obiectivul in splendoarea lui.



Top 3 must see in vacante

Top 3 must see in vacante1. Antarctica;
2. Kyoto;
3. America de Sud.

Cel mai bun restaurant dintr-o destinatie

La Boca, unul dintre cele mai bune restaurante traditionale din America de Sud, Bunenos Aires.




Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai multIn Argentina friptura de vaca argentiniana. Pastele japoneze, in fast-food-urile tipic japoneze.

Foarte interesanta mancarea chinezeasca traditionala, insa este departe de a fi pe gustul meu. Totusi recomand mancarea picanta in China, din motive de sanatate.

Cea mai placuta amintire din China


Grija cu care personalul medical m-a ingrijit atunci cand am avut nevoie de asistenta de specialitate. Intr-un „dispensar” saracacios, din Luoyang, un orasel printre altele, personalul nevorbitor de nici o limba straina, tacuti, seriosi, lipsiti de curiozitate, lipsiti de falsa modestie, dar pur si simplu umani. Nu au zambit, dar efectiv am simtit ce inseamna omul inainte de orice altceva.



V-ati muta vreunul din locurile pe care le-ati vizitat?

V-ati muta vreunul din locurile pe care le-ati vizitat?Cu siguranta ma voi muta in Germania, la pensie. Este tara care acorda cea mai mare atentie batranilor, o tara in care ai parte de toate facilitatile necesare. O tara linistita, cu oameni linistiti, o tara educata.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Japonezii plini de respect, chinezii foarte umani in contactele cu ceilalti, extrem de curiosi, sud-americanii deschisi, dezinvolti, dornici de comunicare, cubanezii tematori si putin rezervati, insa prietenosi.

Recomandari de suveniruri

Recomandari de suveniruriJaponia – chimonouri; China – vase specifice, matasuri, bijuterii; Cuba – am adus o nuca de cocos; America de sud – diverse suveniruri de la indieni, obiecte din piele.

Cea mai importanta recomandare despre o destinatie pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

Nu cred ca exista ceva care sa nu fie cuprins in ghidurile bune. Intotdeauna, inainte de a pleca in vacante, am consultat ghiduri turistice si niciodata nu am avut surprize. Poate pentru China felul lor de a se manifesta fata de copiii frumosi. Dorinta lor de a atinge totul.