SII Romania, companie multinationala specializata in servicii si solutii ICT (Information & communication technology) de business, s-a mutat incepand cu luna mai intr-un nou sediu de birouri situat in zona Politehnica.

Mutarea SII Romania in noua locatie a fost una strategica si se bazeaza pe cresterea continua a business-ului, care a ajuns in 2015 la o cifra de afaceri de 7 milioane de euro, cu o crestere de peste 50% fata de anul anterior.

Noile birouri ale companiei, care se intind pe o suprafata de 1.500 mp, ocupand intregul etaj 10 al unui proiect important de birouri, cuprind in plus un laborator ICT de ultima generatie, unde se deruleaza proiectele de inovatie si o sala de training moderna si complet echipata pentru desfasurarea cursurilor recurente din cadrul SII Romania Academy. Mai mult, exista si o zona special amenajata pentru derularea proiectelor atat pentru clientii existenti cat si pentru cei noi, dotata cu toate echipamentele si infrastructura tehnica necesare.

Zona in care este amplasat noul sediul al companiei SII Romania este strategic situat in apropiere de Universitatea Politehnica din Bucuresti, acopera si o mare parte dintre necesitatile pe care echipa le poate resimti in acest sens.

„Printre avantajele sediului putem enumera proximitatea fata de un mare centru comercial care le asigura accesul angajatilor la facilitati precum restaurante, banci dar si de reteaua de transport in comun, si de taxi. Aceste beneficii sunt strategice, ajutand compania atat in procesul de retentie a personalului, cat si in cel de recrutare a noilor angajati”, au declarat oficialii companiei.

Pentru dezvoltarea spatiului de birouri, SII Romania a apelat la serviciile biroului de arhitectura Âme Maison. In vederea realizarii noului sediu SII Romania, Arh. Andra Raluca Tautu, impreuna cu echipa de management, au creionat o tema de proiectare care sa satisfaca atat nevoile functionale, cat si cele spatiale si cromatice ale companiei. Astfel, a fost gandit un spatiu versatil ce poate fi usor adaptat nevoilor de permanenta schimbare si dezvoltare a companiei si care are ca beneficiar principal angajatul.Cuvintele cheie in conceptul amenajarii au fost - comunicare, confort, creativitate.

Fiecare zona beneficiaza atat de spatii clasice de lucru cat si de zone neconformiste in vederea crearii unei ambiante cat mai destinse. Spatiile destinate diferitelor compartimente comunica vizual prin transparenta zonelor vitrate si prin desenul si cromatica pardoselii oferind un grad de intimitate utilizatorului direct prin alternanta plin - gol si pozitionarea mobilierului si a accesoriilor aferente. Biroul directorului general este amplasat intre cele doua zone importante - zona de primire, cu birourile principalelor departamente administrative si cea de productie. Prin aceasta pozitionare s-a dorit sustinerea ideii de echipa si raspunde nevoii de comunicare permanenta dintre top management si personalul companiei.

Sediul ofera un mediu de lucru de tip „agile”, adaptat astfel incat sa incurajeze colaborarea dintre echipe, inovatia si productivitatea. Pentru a stimula lucrul in echipa si comunicarea interdisciplinara au fost concepute spatii diferite ca gabarit, forma si imagine vizuala unde echipele se pot retrage si dezbate proiecte sau pot experimenta produse si tehnologii.

„Ne-am dorit sa oferim angajatilor un spatiu dinamic, deschis, relaxant, colorat ce imbina spatiile deschise cu spatiile de birouri. Astfel, sediul prezinta si o zona special dedicata pentru intalniri, 2 sali de conferinta echipate cu sisteme pentru conferinte video, 4 sali de sedinta cu echipamente digitale dar si zone de relaxare, zone de brainstorming, de creativitate, de interactiune spontana, beneficiind in plus si de 2 balcoane spatioase”, au mai aratat oficialii companiei.

Separat de acestea, spatiul dispune si de o sala de mese de tip cafeterie amplasata la inflexiunea celor doua zone de open space si in imediata vecinatate a celui mai mare spatiu neconventional de lucru.

Fiecare tip de spatiu este semnalizat cromatic atat la nivelul pardoselii cat si a zonelor de separare partiala. Folosirea texturilor tip iarba, a vegetatiei, cromaticii si iluminarea de tip led au ca scop crearea unei ambiante cat mai confortabile si relaxante.

In plus, fiind situate la un etaj superior, birourile SII Romania ofera si o legatura directa cu Palatul Parlamentului, cea mai mare cladire administrativa din Europa si a doua cea mai mare de acest fel din intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri