„La fabrică avem deja pregătite toate măsurile de protecție și igienă necesare pentru a funcționa în condiții de maximă siguranță. La magazine, momentan funcționăm la capacitate redusă, numărul de clienți în magazine este limitat. Sperăm ca în cel mai scurt timp să funcționăm normal”, a declarat Ionuț Bobu, CEO Marelbo.

Marelbo a închis toate cele 60 de magazine și fabrica din Vicovu de Sus, județul Suceava, din cauza pandemiei de Coronavirus, pe 25 martie, bazându-se doar pe magazinul online. Astfel, o mare parte dintre cei aproape 800 de angajați au fost introduși în șomaj tehnic. Până acum, producătorul de încălțăminte a redeschis cea mai mare parte a magazinelor stradale, iar fabrica va primi angajații înapoi la muncă pe 1 iunie.

Citește și: Pandemia în retail | Adrian Câzu, Benvenuti: Suntem bombardați cu facturi pentru chirii, costuri de servicii, la valoare integrală

În 2020, Marelbo a deschis un magazin în Brăila, în ‪Promenada Mall, la începutul lunii februarie. În martie trebuia să deschidă al doilea magazin din Târgu Mureș, dar deschiderea a fost amânată. Până la sfârșitul acestui an, producătorul de încălțăminte vrea să mai deschidă alte trei magazine noi în România, trei în afara țării și să lanseze o gamă de încălțăminte premium și alte accesorii.

Citește și: Retailerii cer închiderea mall-urilor și măsuri de sprijin după vânzări foarte mici: Ne punem problema dacă vom putea plăti salariile

Fabrica Marelbo este situată în Vicovu de Sus, județul Suceava și are peste 700 de angajați, dintre care 450 la fabrică și 330 în retail. Marelbo are o rețea de 60 de magazine, 46 stradale și 14 situate în centre comerciale. În 2019, grupul de firme Marelbo a înregistrat o cifră de afaceri de circa 90 de milioane de lei.

Sursa foto: Marelbo Romania