Principalele discuții privind evoluția sectorului de anul trecut orbitau în jurul temelor referitoare la intrarea forțață a unui număr semnificativ de comercianți în online, a unui val nou de consumatori care au adăugat în coșul virtual pentru prima dată produsele oferite de magazinele online, dar și despre migrarea de la plata ramburs la cea cu cardul direct în platforme, migrare ce, în cazul tranzacțiilor procesate de NETOPIA, pare să fi fost una temporară pentru o parte însemnată dintre consumatori.

”Din păcate, observăm că cei mai mulți dintre consumatorii care în lunile martie și aprilie au fost ”forțați” de împrejurări să comande cu plata online, nu au continuat în această direcție. Pe perioada lockdown-ului am văzut un val mare de plăți online, care odată cu relaxarea restricțiilor din următoarele luni s-a disipat, revenind la plata ramburs”, povestește Antonio Eram (foto).

Vrei să fii la curent cu ultimele trenduri din e-commerce? Apreciază pagina ecomTEAM AICI.

În ceea ce privește numărul românilor care au făcut prima lor tranzacție în online, o imagine a fenomenului a fost conturată de cifrele înregistrate Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România în funcție de active.

”În primele două luni am avut 150.000 de clienți ai Băncii Transilvania care au fost la prima lor tranzacție în online. A fost nevoie din păcate de o pandemie pentru a le arăta că e-commerce-ul este simplu, sigur și că nu sunt probleme. Nu îți fură nimeni datele cardului atât timp cât știi să îl folosești, plătind în pagina securizată a unei bănci, procesator de plăți sau în cadrul magazinelor partenere”, explica Silvia Ionescu Head of eCommerce Banca Transilvania, în cadrul unei ediții a eCommerce Monday, emisiune organizată de wall-street.ro, ce a avut loc în luna decembrie a anului trecut.

Tot restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 au împins și un număr semnificativ de comercianți în online, comercianți care mizau în mare parte, până la declararea stării de urgență, pe mediul offline.

Citește și Cât câștigă un curier pe bicicletă într-o lună

”Numărul de parteneri înrolați în platforma NETOPIA Payments s-a dublat de la începutul Stării de Urgență, ajungând în prezent la aproape 30.000. Pe perioada lockdown-ului s-a resimțit o creștere semnificativă, cu o medie zilnică de circa 100 de noi parteneri, fiind zile în care am primit și până la 200 de solicitări noi”, explică Antonio Eram.

Tranzacțiile online în lei, procesate de NETOPIA Payments în 2020, au înregistrat o creștere de 60% față de anul anterior. Zonele ”vedetă” au fost cea de FMGC (Fast Moving Consumer Goods – bunuri de consum cu mişcare rapidă), utilitățile, dar și plata asigurărilor. De cealaltă parte, așa cum era de așteptat având în vedere natura restricțiilor severe impuse din cauza pandemiei de COVID-19, s-au situat tranzacțiile din turism și din industria de evenimente.

”Cele două aveau și o pondere mare pe partea de plăți online, majoritatea clienților alegând plata online pentru diferitele tipuri de bilete(...) Din informațiile pe care le avem, estimăm că industriile care au înregistrat scăderi importante vor avea nevoie de cel puțin 2 ani pentru a reveni la nivelul anului 2019 ”, precizează Antonio Eram pentru Wall-street.ro

Au crescut și sumele pe care românii le-au cheltuit online

Incertitudinea creată de pandemia de COVID-19 a făcut ca o parte dintre români să fie mult mai atenți la modul în care își gestionează finanțele, unii dintre ei alegând chiar să pună accent pe economisire. Banca Națională raporta pentru luna decembrie a anului 2020 o creștere de 15,5% a depozitelor în lei ale populației, comparativ cu aceeași lună a anului anterior.

Citește și Topul dobânzilor la depozitele în lei oferite de băncile din România

De asemenea, românii ale căror venituri nu au fost afectate de către criza provocată de pandemia de COVID-19 au putut folosi fondurile, alocate înainte pentru vacanțe sau alte tipuri de ieșiri, pentru amenajarea locuinței și cumpărarea de noi dispozitive mai performante. Nici tranzacțiile cu cardurile de rate nu au avut de suferit

”Am observat că retailul IT&C a avut o mică creștere(...) cum această categorie este considerată principalul motor al cardurilor de rate, ele nu au avut de suferit foarte mult, putem spune că se simte chiar o dezghețare pe partea de creditare în această perioadă”, mai explică Antonio Eram.

De asemenea, per total tranzacții, comparativ cu ianuarie și februarie, la sfârșitul anului 2020, Antonio Eram a observat o creștere a valorii medii a coșului de cumpărături cu aproximativ 10%.

”Dacă ne referim însă la ultimele luni ale anului, în perioada octombrie-decembrie, creșterea medie lunară este de peste 30% comparativ cu aceleași lună din 2019.”, adaugă Antonio Eram, CEO NETOPIA Payments.

Sursa foto: goffkein.pro / Shutterstock.com