Cristina Bâtlan este fondatoarea Musette, un brand de încălțăminte, genți și accesorii pe care l-a creat la puțin timp după vârsta majoratului, când a decis să-și ia viața în propriile mâini. Compania fondată de cea care astăzi este jurat la Imperiul Leilor se regăsește în marile capitale ale modei din lume și a supraviețuit cu brio crizelor de până acum. Cristina Bâtlan știe, însă, că nu doar investițiile la nivel de business sunt importante, ci și cele realizate în dreptul propriei persoane. Iată o serie de recomandări de cărți și filme de la Cristina Bâtlan, pentru cititorii wall-street.ro.

Top 3 cărți citite recomandate de Cristina Bâtlan, fondator Musette

  • „Când corpul spune nu” – Gabor Mate

Probabil că nu există om căruia să îi fie străin stresul, motiv pentru care această carte este, cu siguranță una ce merită pusă pe lista de lecturi. Renumitul medic canadian ne origine maghiară ne supune atenției modul în care stresul ne poate afecta întreaga viață, printr-o serie de povești transmise de pacienții săi pe care le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice. Cartea a ajuns bestseller internațional și a stârnit numeroase reacții la nivelul publicului larg, dar și a comunității științifice.

Sursa foto: captură/ hellosanatate.ro

  • „Poezii și vorbe-n vânt” – Horațiu Mălăele

„Poezii și vorbe-n vânt” este lucrarea care ne îndeamnă să ne îndreptăm atenția către Horațiu Mălăele poetul, nu actorul cu care eram obișnuiți. Poeziile, aforismele și desenele incluse în acest volum sunt transpuse prin măiestria caracteristică artistului, având o vastă paletă de sensuri și culori.

Sursa foto: dol.ro

  • Despre sensul vieții – Mihai Morar și Părintele Necula

Volumul scris de jurnalistul Mihai Morar și preotul Constantin Necula s-a impus ca fiind unul care depășește granițele de ordin religios și invită omul modern la unitate, credință și adevăr.

Sursa foto: libris.ro

Citește și: Top 5 cărți recomandate de Felix Pătrășcanu, FAN Courier: Aceste cărți ar trebui citite obligatoriu de orice antreprenor

Top 3 filme recoamndate de Cristina Bâtlan, fondator Musette

  • „The turtles can fly” („Țestoasele pot zbura”)

Primul film recomandat de Cristina Bâtlan este „The turtles can fly” („Țestoasele pot zbura”). Producția este o drama din războiul kurd din 2004, scris, produs și regizat de Bahman Ghobadi. Pelicula spune povestea povestea copiilor refugiați de la granița irako-turcă care așteaptă ca americanii să invadeze Irakul, moment care va aduce și căderea lui Saddam Hussein.

  • „The sound of silence” („Sunetul tăcerii”)

„The sound of silence” („Sunetul tăcerii”) este un film regizat de Michael Tyburski care îl are în prim-plan pe Peter (Peter Sarsgaard), un „acordor de case” care calibrează sunetul din casele oamenilor pentru a-și ajusta starea de spirit. Peter ajunge să întâlnească un client cu o problemă pe care nu o poate rezolva.

  • „Organic food- hype or hope?” („Mâncarea organică, o reclamă agresivă sau o speranță?”)

Lumea occidentală se confruntă cu cerere crescută de alimente organice. Dar consumatorii primesc întotdeauna ceea ce scrie pe etichetă? Cum poate fi verificată autenticitatea?

Mâncarea organică este automat mai sănătoasă? În prezent, totuși, nu există teste de încredere pentru a distinge alimentele organice de cele produse în mod convențional.

Vezi și: Top 5 cărți recomandate de Mihai Marcu, președintele MedLife: Să le citiți măcar o dată

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri