Ceea ce parea acum multi ani o fantasmagorie, a devenit o realitatea uzuala in zilele noastre. Din ce in ce mai multi consumatori folosesc vocea pentru a efectua interogari in motoarele de cautare online, pentru a gasi companii locale sau pentru a lua decizii atunci cand cumpara de pe internet.

Statisticile spun ca, la nivel global, cererile pentru smart-speaker au crescut cu aproape 200% in in toamna anul 2018, iar pana in anul 2022, se preconineaza ca 55% dintre gospodarii vor detine aceasta tehnologie.

Cunoscutul magazin online dedicate bebelusilor si copiilor, BeKid.ro, este primul magazin din E-Commerce-ul romanesc care a introdus cautarea vocala. Astfel, parintii care vor sa cumpere jucarii, carucioare, scutece, biberoane sau alte produse destinate copiilor, vor putea cauta produsele dorite discutand la propriu cu telefonul mobil.

“Ideea de a introduce cautarea vocala pe site-ul Bekid.ro mi-a venit dupa ce am observat ca din ce in ce mai multi oameni din jurul meu cauta vocal. In plus, decisive au fost cateva statistici de la cel mai mare motor de cautare, care spuneau inca de acum 3 ani ca 20% din toate cautarile realizate la nivel mondial pe mobile se realizau vocal, si ca pana in 2020, acest procent se va apropia de 50%. De asemenea, 58% dintre consumatori folosesc cautarea vocala pentru a gasi informatii despre afacerile locale, iar 30% dintre cautari se vor realiza, pana in 2020, cu ecranul telefonului in hibernare”.

„Plecand de aici, am considerat ca ar fi o idee incredibila sa introducem aceasta tehnologie a viitorului in e-commerce si in Romania, astfel ca BeKid.ro a devenit primul magazin online din tara noastra care beneficiaza de cautare vocala in motorul de cautare al website-ului. De la lansarea acestei functionalitati de acum cateva zile, am observat ca deja 26.7% dintre cautarile realizate pe site-ul nostru sunt realizate prin cautare vocala, ceea ce ne arata ca aceasta nu mai este un trend, ci o functionalitate folosita din ce in ce mai des. Consider ca pentru mamici acest proces de cautare vocala le usureaza considerabil gasirea de produse pentru copiii lor, mai ales ca in mare parte din timp, copiii stau in brate si nu au posibilitatea de a folosi tastele telefonului”, declara Iulian Ghisoiu, General Manager al companiei care detine site-ul www.bekid.ro.

Momentan, aceasta facilitate este disponibila pentru sistemul Android, dar in viitorul apropiat, directorul magazinului online afirma ca va fi disponibil si pentru iOS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri