Paisprezece companii romanesti de fashion, printre care Musette, Braiconf, Venera Arapu sau Moja, participa la editia din acest an a New York Women's Fashion, intre 15 si 17 septembrie, in urma unui program de promovare a exportului a carui valoare depaseste 1 milion de lei.


Creatorii romani isi vor expune colectiile de design vestimentar si accesorii de vestimentatie alaturi de colectiile pret-a-porter ale marilor case de moda internationale la targul international New York Women’s Fashion, care se desfasoara in perioada 15-17 septembrie 2019.

Firmele romanesti care participa la New York sunt: Wanda Aly Fashion SRL, Nissintex Fashion SRL, Musette Exim SRL, Rowmania SRL, Braiconf SA, Exclusiv Comp SRL, Hardcore Fashion SRL, Lukkaral SRL, DeCorina Hats SRL, Timo Pro Consulting SRL, Thosamoda SRL-D, Artelier Lorina SRL, Sors Lab SRL, Clemat Design SRL.

Participarea firmelor romanesti la acest targ international a fost organizata de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, impreuna cu Asociatia FIT - "Future in Textile", in cadrul Programului national de promovare a exportului cu finantare partiala de la bugetul de stat. Valoarea finantarii este de aproximativ 1.092.819 lei cu TVA.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, cele paisprezece firme romanesti vor avea intalniri si discutii B2B cu parteneri americani si importanti distribuitori si retaileri de pe pietele internationale, in vederea extinderii si diversificarii gamei de produse romanesti oferite la export pe piata americana.

Unul dintre cele mai prestigioase targuri internationale din domeniul industriei de moda si al confectiilor, design-ului specializat si accesoriilor, New York Women’s Fashion a fost precedat de o alta manifestare de referinta la nivel mondial - New York Fashion Week.

Prezenta romaneasca la New York confirma competitivitatea produselor romanesti pe pietele de inalt prestigiu international, dar si relansarea industriei autohtone de profil, in centrul atentiei clientilor americani, prin calitatea si designul propuse.
New York Women’s Fashion reuneste creatori de moda consacrati si producatori internationali de elita, care participa la fiecare editie pentru a-si prezenta cele mai noi colectii si pentru a incheia contracte cu distribuitori si retaileri din toata lumea. Considerat unul dintre evenimentele reprezentative la nivel global, el se desfasoara la Jacob K. Javits Center, situat in Manhattan-New York.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri