Atat Pram Maya SRL, cat si Profi Rom Food SRL isi desfasoara activitatea in acelasi domeniu, respectiv comercializarea cu amanuntul a produselor alimentare si nealimentare.

In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune trebuie supusa controlului Consiliului Concurentei.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Primul magazin Maya s-a deschis in Plopeni, iar ulterior s-a extins in localitati invecinate, devenind unul dintre putinele lanturi de retail independent din Romania. Retailerul este detinut de familia Popescu, care mai activeaza si industria de panificatie, fiind unul dintre cei mai mari astfel de jucatori din Prahova.

Anul trecut, Profi si-a majorat afacerile cu 25%, cel mai mare ritm de crestere dintre primii 10 jucatori, ajungand astfel la peste 5,9 miliarde lei. In acelasi timp, insa, in 2018 retailerul a iesit pe pierdere, cu 90 milioane lei. Cu cel mai mare ritm de deschideri de magazine in randul retailerilor din Romania, Profi a deschis in 2018 232 de magazine noi si a ajuns la o retea nationala de 925 de unitati. In prezent detine peste 1.000 de magazine si 15.000 de angajati.