Dan Robinson este managing director Heineken Romania din octombrie 2018. El s-a alaturat Grupului Heineken in 2005 si de atunci a ocupat mai multe functii manageriale pe pietele din Marea Britanie si Olanda. Anterior numirii din Romania, a detinut pozitia de managing director Europe Export and Global Duty Free la Heineken la Amsterdam.

De peste 15 ani, Asociatia Berarii Romaniei reprezinta vocea comuna a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt sa sprijine dezvoltarea unui sector durabil, sa promoveze un mediu competitional transparent, sa asigure un tratament egal si corect in fata institutiilor de reglementare si sa educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile si consumul responsabil de bere. Incepand din 2008, Asociatia Berarii Romaniei a devenit parte a marii familii a producatorilor de bere europeni, reprezentati prin organizatia Berarii Europei, fondata in 1958, la Bruxelles.

Membrii sai actuali sunt importanti producatori de bere din Romania: Bergenbier SA, Heineken Romania SA, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries si Mrtensa, alaturi de microberaria Clinica de Bere. Impreuna, cei sase producatori furnizeaza 85% din cantitatea de bere consumata in Romania. Totodata, din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime: Soufflet Malt Romania si Asociatia Producatorilor de Hamei din Romania.

Industria berii pune un accent deosebit pe managementul sustenabilitatii, in sensul eficientizarii consumului de apa si de energie in productia de bere sau in reducerea amprentei de CO2. De asemenea, este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse in circulatie voluntar.

Despre piata locala a berii
● Piata berii a inregistrat o crestere de 3%, ajungand la un volum de 16,6 milioane Hl
● Consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 litri
● 97% productie locala
● 70% ingrediente provenite din agricultura Romaniei
● Segmentul berilor fara alcool, in crestere cu 30%
● In ultimii patru ani, ambalajul de sticla in crestere cu 3,65 pp, iar PET in scadere cu 5,83 pp