10. BCR 9,05%

Banca Comerciala Romana, prima banca din sistem dupa valoarea activelor, plateste 9,05% pe an pentru depozitele clientilor sai realizate in lei pe o perioada de 6 luni.

Pentru depozitele la termen in lei cu dobanda fixa de la BCR suma minima de constituire este de 1.000 lei.

Daca valoarea depozitului constituit la BCR depaseste 5.000 lei, dar este de pana la 10.000 lei atunci banca majoreaza dobanda la 9,15% pe an, iar daca valoarea plasamentului depaseste 10.000 lei dobanda ajunge pana la 9,25%.

9. Raiffeisen Bank 9,25%

Raiffeisen Bank Romania, una dintre bancile care a avut o campanie puternica de atragere de depozite,are in oferta depozitul clasic la termen de 6 luni, cu sau fara capitalizarea dobanzii, pentru care plateste o dobanda de 9,25% pe an.

Pentru a deschide un depozit la termen la Raiffeisen Bank Romania, orice potential client trebuie sa realizeze un plasament de cel putin 150 lei.

8. RIB si Libra Bank 9,5%

Romanian International Bank recompenseaza depozitele clientilor in lei pe o perioada de jumatate de an cu o dobanda anuala de 9,5%, iar suma minima pentru constituirea unui plasament este de 300 lei.

Totusi, daca depozitul constituit la RIB este mai mare de 50.000 lei, atunci banca va remunera plasamentul cu o dobanda anuala fixa de 9,65%.

O dobanda anuala de 9,5% pentru acest tip de depozit este platita si de catre Libra Bank, insa suma minima pentru deschiderea unui depozit la aceasta este de 150 lei. De asemenea, Libra Bank nu percepe comisioane la deschiderea sau restituire depozitului.

7. Bank Leumi si Alpha Bank 10%

Subsidiara locala a grupului bancar israelian Leumi plateste o dobanda fixa de 10% pentru depozitele clasice in lei la termen de jumatate de an.

Alpha Bank Romania remunereaza depozitele clasice in lei cu scadenta la sase luni cu o dobanda egala cu 10%. Dobanda este fixa pana la scadenta depozitului urmand ca la reinnoire sa fie aplicate dobanzile in vigoare la data respectiva.

In plus, pentru studenti si pensionari, Alpha Bank a majorat dobanda platita la depozitele pe 6 luni pana la 10,5% pe an.

6. Banca Romaneasca, CEC Bank si ProCredit Bank 10,25%

Banca Romaneasca plateste pentru economiile populatiei plasate intr-un depozit cu scadenta la 6 luni o dobanda anuala de 10,25%. De asemenea, suma minima pentru constituirea unui depozit cu plata dobanzii la scadenta la Banca Romaneasca este de 500 lei.

CEC Bank remunereaza depozitele in lei pe o perioada de jumatate de an cu o dobanda de 10,25%. La scadenta, depozitul se poate prelungi automat pe o perioada egala cu cea prevazuta in contract pana la lichidarea acestuia, in conditiile de dobanda din ziua prelungirii. Suma minima pentru deschiderea unui depozit la CEC Bank este de 300 lei.

Dobanda aferenta depozitului la termen de 6 luni de la ProCredit Bank se ridica tot la 10,25% pe an, iar suma minima pentru constituirea plasamentului. Pentru a deschide un depozit la termen la ProCredit Bank este necesar ca intai sa se deschida un cont curent, operatiune comisionata de banca cu 5 lei.

5. Piraeus Bank 10,35%

Piraeus Bank Romania ofera o dobanda fixa de 10,35% pentru plasamentele in lei cu scadenta la 6 luni si nu percepe comisioane pentru constituirea sau lichidarea depozitului.

Suma minima pentru constituirea depozitului este de 5.000 de lei, iar clientii Piraeus Bank pot opta pentru capitalizarea dobanzii la scadenta sau transferul ei in contul curent.

De asemenea, in cazul in care persoanele care au constituit un depozit pe 6 luni la Piraeus sunt pensionari sau studenti, atunci ei vor beneficia de o dobanda de 10,6% pe an.

4. ATEbank, Banca Transilvania si MKB Romexterra Bank 10,5%

Un depozit in lei pe o perioada de 6 luni poate fi constituit la ATEbank de orice persoana fizica ce dispune de minim 100 de lei, iar banca va plati o dobanda anuala fixa de 10,5% pentru acest plasament.

La scadenta clientii ATEbank pot opta pentru prelungirea automata a depozitului, prelungirea dupa efectuarea unei solicitari sau virarea sumei initiale in contul curent.

Banca Transilvania recompenseaza depozitele in lei cu scadenta la 6 luni tot cu o dobanda anuala de 10,5%. In cazul persoanelor fizice suma minima pentru constituirea unui depozit la Banca Transilvania este de 100 lei.

Suma minima pentru constituirea unui depozit la termen de 6 luni la MKB Romexterra Bank este de 100 lei, iar banca ofera in schimb tot o dobanda de 10,5% pe an. De asemenea, pentru depozitele de peste 100.000 lei MKB Romexterra Bank negociaza dobanda cu clientii.

3. GarantiBank 10,75%

Turci de la GarantiBank rasplatesc oamenii ce economisesc minim 200 lei pe o perioada de 6 luni cu o dobanda anuala de 10,75%, insa fiecare retragere efectuata inainte de scadenta depozitului anuleaza intreaga dobanda acumulata.

In cazul in care clientii GarantiBank nu solicita altfel, depozitele la termen vor fi reinnoite automat la sfarsitul perioadei, pentru aceeasi perioada de timp, dar la nivelul dobanzii in vigoare la data reinnoirii. In caz contrar, dobanda acumulata poate fi transferata in contul curent de la GarantiBank.

2. Marfin Bank 11,25%

Marfin Bank Romania plateste o dobanda anuala de 11,25% pentru plasamentele populatiei in lei cu scadenta la 6 luni si nu percepe comisioane pentru deschiderea sau administrarea contului.

De asemenea, in cazul unor plasamente ridicate Marfin Bank poate modifica nivelul dobanzii platite sau scadenta depozitului.

1. Millennium Bank si Banca Comerciala Carpatica - 11,5%

1. Millennium Bank si Banca Comerciala Carpatica - 11,5%Suma minima pentru constituirea unu depozit pe 6 luni la Millennium Bank este de 500 lei, iar banca recompenseaza acest plasament cu o dobanda anuala de 11,5%. Banca nu percepe comisioane pentru deschiderea si administrarea depozitului, iar la scadenta banca fie capitalizeaza dobanda, fie o transfera in contul curent al clientului.

Retragerile partiale din depozitul constituit la portughezii de la Millennium sunt permise in orice moment, fara ca banca sa solicite un comision penalizator, insa dobanda aferenta va fi redusa proportional cu momentul retragerii.

Depozitele clasice la termen de 6 luni constituite la Banca Comerciala Carpatica sunt remunerate cu o dobanda de 11,5% pe an, iar suma minima necesara pentru deschiderea acestui plasament este de 50 lei.

La scadenta depozitul poate fi retras sau banca il poate prelungi automat in functie de dorinta clientului, iar dobanda poate fi incasata lunar in contul curent sau la scadenta.