Sunt jandarmii in stare sa impuste civili?

Sunt jandarmii in stare sa impuste civili?E un scenariu greu de imaginat pentru posibilele victime, nu insa si pentru securistii vechi si noi. In ’89, civilii au fost impuscati de militari in termen, slab instruiti. Jandarmii ar trebui sa fie – dimpotriva – profesionisti si bine instruiti. Insa asta nu e neaparat o garantie. Poate dimpotriva. “Juramantul” si “ordinul” sunt doua instrumente de constrangere in favoarea statului si impotriva poporului demonstrate in timp, aflam de pe Riscograma.

Incurajarea violentei: represaliile (a se citi “caftelile”) tolerate si, probabil, ordonate de la cel mai inalt nivel fac ca personalul sa se autoselecteze. Cei “slabi de inger”, care nu-s in stare sa rupa oase la nevoie/ordin vor pleca sau nu vor intra deloc.

Dupa 9 luni de crestere, numarul salariatilor a scazut usor in noiembrie

Dupa 9 luni de crestere, numarul salariatilor a scazut usor in noiembrieINS: la sfarsitul lunii noiembrie, numarul salariatilor din sectorul public si din companiile cu cel putin 4 angajati a scazut cu 2.700 fata de octombrie si a ajuns la 4.198.500, aceasta scadere fiind generata de reducerile din sectorul public, si de evolutia sezoniera din constructii si agricultura, scrie BusinessDay.

Comparativ cu noiembrie 2010, numarul salariatilor este in crestere cu 52.100, iar comparativ cu sfarsitul anului 2010, in crestere cu 96.900.

Europa sta pe munti de bani

Europa sta pe munti de baniMai ciudat decat oricand, diverse institutii si personalitati de la FMI, banca Mondiala si chiar din Uniunea Europeana canta prohodul economiei europene desi absolut tot ceea ce se intampla in acest moment pe pietele financiare par sa contrazica acest lucru, precizeaza Moise Guran pe blogul sau.

Astfel la doar cateva zile dupa ce si-a pierdut ratingul maxim, Franta a reusit sa se imprumute astazi la o dobanda mai mica decat atunci cand il avea. Guvernul de la Paris a luat mai putin de opt miliarde de euro dintr-o piata care ii oferea aproape 20 de miliarde, la dobanzi microscopice cuprinse intre 1,05% si 1,9%.

Zborul la New York cu uriasul Airbus A380 de la Air France

Zborul la New York cu uriasul Airbus A380 de la Air FranceCalatoria in Statele Unite a fost o experienta mare formata din experiente mai mici. Iar o experienta demna de povestit este chiar drumul de la Bucuresti la New York cu Air France, drum pe care l-am facut cu uriasul Airbus A380, scrie Razvan Pascu pe blogul sau.

Aeroportul Charles de Gaulle este unul dintre preferatele mele, dintre toate pe care le-am vazut pana acum. Pe langa magazinele fantastice, pe care le ai in orice aeroport, aici ai si tot felul de gadgeturi si modalitati de entertainment.Spre exemplu, pentru ca aveam 3 ore pana la decolare, eu am ales sa vad un film intr-o cabina Sony. Daca nu as fi avut chef sa vad un film, m-as fi putut juca pe un Playstation sau as fi putut dormi pe unul dintre scaunele ergonomice, mai mentioneaza blogger-ul .