Colina Motors, dealer al marcilor Ford, Hyundai si Mercedes in Bucuresti, estimeaza afaceri si vanzari in crestere cu aproape 40% anul acesta, dupa ce a adaugat in martie in portofoliu marca sud-coreeana.

“Fata de anul trecut, vanzarile Colina Motors vor creste cu circa 40%, datorita faptului ca am adaugat si marca Hyundai in portofoliu. La Ford cresterea va fi de 15-20% fata de 2010. Anul acesta, estimez vanzari de 200-250 de masini de ocazie si circa 700 noi, din care 160 Hyundai, 400-500 Ford si 80 de Mercedes”, a declarat Alexandru Pitigoi, director general si proprietar al Colina Motors.

Anul trecut, cifra de afaceri Colina Motors a fost de 11 milioane euro, iar anul acesta va creste la 14-15 milioane de euro.

Colina Motors a inaugurat in martie noul showroom pentru marca Hyundai in Popesti-Leordeni.

Complexul auto integrat din Popesti-Leordeni a necesitat o investitie de 6 milioane euro si a fost deschis in noiembrie 2007, pentru marcile Ford si Mercedes.

“Am avut renegocieri cu banca pentru imprumutul luat in 2006. La acel moment speram sa recuperam investitia de 6 milioane euro in cel mult 5 ani. Au trecut 3 ani si cred ca vor mai trece 7 pana vom amortiza investitia”, a precizat proprietarul Colina Motors.

Compania mai are un complex auto integrat in Baneasa, inaugurat in 2004, in urma unei investitii de 2,5 milioane euro, amortizata in 5 ani.

Colina Motors Popesti-Leordeni este construit pe o suprafata de doua hectare. Showroom-ul are 1.400 mp, ateliere si depozite de 2.600 mp. “Compania are 105 angajati, in crestere cu 10% fata de anul 2008”, potrivit directorului general Cristian Antoni.

Pitigoi mai detine in Popesti-Leordeni si o firma care transforma masini in vehicule blindate pentru banci, companii de transport valori, ambulante. G4S este unul dintre cei mai mari clienti pentru masinile blindate. In functie de gradul de blindare, operatiunea pentru o masina costa intre 20.000 euro si 120.000 euro.

Omul de afaceri estimeaza ca anul acesta piata auto va creste cu 10-15%. “Piata de masini noi din Romania va creste cu 15% fata de anul trecut, depinde foarte mult de evolutia programului Remat. La nivel national, 60% din vanzarile de Ford anul trecut au fost prin Remat”, a mai spus Pitigoi.

Colina Motors are si o divizie de motorsport, tuning si accesorii care se adreseaza tuturor marcilor auto si care potrivit proprietarului companiei merge bine, fiind profitabila. Firma este si importator al marcilor germane de tuning Brabus si Startech.

Dealerul de masini Ford, Hyundai si vehicule comerciale Mercedes, Colina Motors, are doua showroom-uri in Bucuresti, fiind o afacere de familie, detinuta de fratii Alexandru si Marius Pitigoi. Investitiile in business se ridica la 8,5 milioane euro.

Colina Motors activeaza pe piata auto din Romania inca din anul 2000, debutand ca si companie specializata in servicii destinate activitatilor de motorsport. Incepand cu anul 2004, Colina Motors a devenit distribuitor autorizat Ford, iar in 2007 - centru autorizat de vanzari si service Mercedes-Benz, autovehicule comerciale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri