Continental, unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria automobilelor, vrea sa mai angajeze 2.000 de persoane in Romania, in toate diviziile sale, pana la finalul anului 2013.
“Pe timp de criza, nu am dat pe nimeni afara in Romania din cauza crizei, chiar am angajat oameni. Vom crea in 2012-2013 circa 2.000 de locuri de munca in Romania, pe intregul grup Continental, in locatii diferite. Inca nu stim cum vor fi acestia repartizati, depinde foarte mult de conditiile pe care le vom gasi. Acesta este numarul de persoane pe care vrem sa il avem in plus pana la finalul anului 2013. La Timisoara avem un sediu nou de birouri al Continental Automotive Romania pentru dezvoltarea de componente electronice, aici am putea angaja cativa ingineri”, a declarat Christian von Albrichsfeld, director general al Continental Automotive Romania si directorul general al cercetarii si dezvoltarii Continental in Romania.

Grupul are in prezent 10.000 de angajati in Romania. Compania lucreaza cu cateva universitati si ofera stagii de practica studentilor interesati.

“Anul trecut, am crescut numarul de angajati in cercetare-dezvoltare si am angajat intre 300 si 500 de persoane, majoritatea din universitati. Romania este o tara stabila. Angajam din ce in ce mai multe persoane aici. Vom mai agaja 500-600 de ingineri in industria auto. Am vazut Romania de la inceput ca o tara unde nu doar vom produce, ci unde ne vom dezvolta”, a spus Albrichsfeld.

Pana in 2013, investiile la Timisoara se vor ridica la 71 milioane euro si vor fi create 400 de noi locuri de munca. La Sibiu, compania va investi circa 35 milioane euro si va crea 300 de locuri de munca, iar la Brasov investitia va fi de 20 milioane euro intr-o fabrica de pompe de combustibil si vor fi create 500 locuri de munca.

La Carei vor fi investite 15,7 milioane de euro si se vor crea 300 de locuri noi de munca.

Grupul Continental are in Romania opt unitati de productie si trei centre de cercetare-dezvoltare, in Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi.

Potrivit unui studiu realizat de Continental in randul studentilor romani, acestia sunt tot mai orientati catre pietele internationale, in special Europa de Vest (77%), Elvetia (63%), America de Sud (32%) si China (22%). Pentru acest proiect, compania a colaborat cu TNS/Infratest, chestionand aproximativ 1.000 de studenti romani. Intrebarile s-au referit la optiunile in ceea ce priveste cariera, (viitorul) loc de munca, precum si probleme legate de viata universitara.

Afacerile grupului Continental in Romania au depasit anul trecut un miliard de euro.

In prezent, Continental are aproximativ 160.000 de angajati, in 45 de tari. Continental angajeaza anual peste 1.500 de absolventi si tineri specializati din intreaga lume, 400 dintre ei in Germania. In 2011, furnizorul international pentru industria auto va recruta in special chimisti, ingineri mecanici si electronisti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri