Piata de leasing operational a crescut in primele 9 luni cu 15% fata de sfarsitul anului 2010, atingand 36.563 de masini, o crestere similara cu cea din 2010 fata de 2009, potrivit Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO).
In primele 3 trimestre, cca. 6.900 de autovehicule reprezentand peste 12% din inmatricularile de autovehicule si autovehicule comperciale usoare au fost facute in leasing operational, in crestere cu peste 40% fata de anul trecut.

In structura serviciilor solicitate, in anul 2011 domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 69%, ponderea fiind in scadere cu un procent fata de anul 2010, urmate de management de flote 21.6% si leasing operational (exclusiv finantare) 9.8%, pondere usor mai ridicata fata de 7,2% anul trecut.

Pentru 2011, estimarea de crestere a pietei de leasing operational s-a modificat in sens crescator, la peste 20%. Cifra de afaceri va depasi anul acesta 250 de milioane euro.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a fost infiintata in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri