BMW Seria 3 a fost declarata Masina anului 2006 in lume in cadrul conferintei de presa prezentata de Midway Group si gazduita de Salonul Auto International de la New york
BMW Seria 3 a fost aleasa dintr-o lista initiala de 27 de automobile nominalizate de juriul "World Car". In procesul de selectare a castigatorului, juriul format din 46 de jurnalisti din domeniul auto, a luat in considerare o varietate de parametri; firma internationala de audit KPMG a prezentat rezultatele testelor pentru a identifica mai intai finalistii si apoi castigatorul.

Juratii au observat o dificultate in a gasi la acelasi model atat perfomanta cat si practicabilitate, stil si seriozitate; dar modelul care s-a apropiat cel mai mult de echilibrul perfect a fost, dintre toate, BMW Seria 3. Variantele sale includ modele cu tractiune integrala pentru ierni dificile, modele din seria M ultra perfomante, si variante diesel cu 4 si 6 cilindri.

Cei trei nominalizati la a doua editie a World Car of the Year au fost: BMW Seria 3, Mazda MX-5 si Porsche Cayman S.

"Suntem incantati sa primim aceasta recunoastere pentru Seria 3", a sustinut Tom Purves, CEo al BMW America de Nord.

Trei premii aditionale au fost decernate in cadrul aceleiasi conferinte de presa. Porsche Cayman S a fost declarata "World Performance Car"; Honda Civic Hybrid a castigat onorabilul premiu "World Green Car" in timp ce Citroen C4 a castigat "World Car Design of the Year" pentru anul 2006.

Graham Johnson, vice-opresedinte al comitetului "World Car of the Year" sustine ca "performanta, design-ul, si responsabilitatea fata de mediul inconjurator, sunt toate elemente cheie pentru succesul la scara globala a unui vehicul; asa incat consideram ca este adecvat sa recunoastem reusite exceptionale in aceste domenii prin premii speciale".

Punctajele pentru primele 10 modele nominalizate sunt:

BMW Seria 3 - 7,69
Mazda MX-5 - 7,55
Porsche Cayman S - 7,40
Honda Civic/Civic Hybrid - 7,35
Suzuki Swift - 7,09
Mercedes-Benz Clasa S - 7,00
Lexus IS - 6,69
Volkswagen Passat - 6,5
Mercedes-Benz Clasa M - 6,16
Land Rover - Range Rover Sport - 5,60
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri