KMG International, fostul Rompetrol Group, reconfirma angajamentele pe care si le-a asumat prin memorandumul de intelegere incheiat cu Guvernul Romaniei si anume oferta de 200 milioane dolari la privatizarea a 26,7% din actiunile detinute de statul roman in cadrul Rompetrol Rafinare si un fond de investitii de 150 mil. dolari.

Compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan - KazMunayGas intentioneaza sa dezvolte la nivel international un parteneriat strategic cu CEFC (China Energy Company Limited).

"Ne mentinem cu fermitate toate angajamentele, inclusiv realizarea unui fond de investitii cu o capitalizare initiala de 150 milioane USD si un nivel total al activelor de pana la 1 milliard USD, in functie de conditiile de piata in perioada investitionala de 7 ani, precum si participarea cu o oferta de 200 milioane USD la privatizarea a 26,7% din actiunile detinute de statul roman in cadrul Rompetrol Rafinare," se arata intr-un comunicat al companiei KMG.

KMG International a identificat o serie de proiecte profitabile pentru fondul de investitii – extinderea retelei de benzinarii pe piata locala, realizarea unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia, precum si continuarea investitiilor in activitatile de explorare, acestea generand efecte benefice directe si indirecte pentru economia din Romania, dar si pentru comunitatile in care vor fi implementate, inclusiv prin crearea a aproximativ 2.000 de locuri de munca in diverse stadii ale proiectelor.

In vederea accelerarii acestor proiecte, compania urmareste cu interes derularea procedurilor administrative din partea Ministerului Energiei si a Ministerului de Finante pentru implementarea prevederilor agreate prin memorandumul incheiat in 2013 intre Guvernul Romaniei si KMG International.

Detinut integral de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan - KazMunayGas, KMG International a investit din 2007 si pana in prezent peste 1,6 miliarde dolari SUA in consolidarea si dezvoltarea operatiunilor pe plan local si regional. Grupul este un partener de incredere si un pilon de stabilitate pentru economia Romaniei, atat prin contributiile la bugetul de stat – 1,94 miliarde dolari in 2014 si 1,1 miliarde dolari in primele 9 luni ale acestui an, cat si prin impactul economic si social al activitatilor desfasurate pe plan intern – circa 6.000 de angajati, exporturi de peste 2 miliarde USD in 2014 si peste 1,1 miliarde USD in primele 9 luni din 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri