In Romania sunt 53 de puncte de incarcare masini electrice, dintre care 22 sunt in Bucuresti, potrivit plugshare.com. Doar 3 statii sunt realizate din banii autoritatilor nationale.

Aproape 160 de vehicule 100% electrice sunt inregistrate in Romania, la care se adauga si modele hibride plug-in. Pe categorii, pe strazile din Romania circula 91 de autoturisme electrice, 44 de motocicluri, 20 de autoutilitare si trei autobuze BYD, potrivit Asociatiei pentru promovarea vehiculelor electrice in Romania (AVER).

Topul celor mai vandute masini electrice in Romania este condus de Renault cu 36 de autoturisme, urmat de Tesla cu 18 unitati (Model S si Roadster), Mitsubishi cu 10 unitati, Volkswagen cu 5 unitati, BMW cu 3 unitati, Mercedes-Benz si Opel cu cate doua exemplare. Mai exista pe strazi si trei masini transformate, un Oltcit si doua Dacia Logan.

In ceea ce priveste utilitarele, Renault are inmatriculare 17 masini electrice, Citroen doua si Peugeot si Nissan cate unul. Din cele 44 de motocicluri inregistrate in tara, 23 sunt Renault Twizy.

HARTA statiilor de incarcare masini electrice din Romania

Jurnalistii de la automarket.ro au luat la rand statiile de incarcare destinate masinilor electrice din Bucuresti si au tras concluzia ca mai mult de jumatate dintre acestea nu pot fi folosite din diferite motive.

harta statii incarcare masini electrice

Anul acesta, Tesla vrea sa construiasca trei statii de incarcare masini electrice in Romania, in orasele Bucuresti, Craiova si Galati.

statii Tesla

Importatorii auto din Romania au in oferta doar 7 masini electrice

Oferta de masini 100% electrice la vanzare in Romania este destul de mica, doar 7 modele gasim la importatori: BMW i3, VW e-Up!, Volkswagen e-Golf, Kia Soul EV, Mitsubishi i-Miev, Renault Zoe si Twizy.

In Europa, cele mai cautate modele de masini electrice sunt: Nissan Leaf, Renault Zoe, Tesla Model S, BMW i3, VW e-Up!, Volkswagen e-Golf.

Piata auto europeana de masini electrice s-a ridicat in 2014 la 56.393 unitati noi, iar pentru al patrulea an consecutiv un model japonez este cel mai cautat de catre europeni, cu peste 14.600 de automobile livrate si o cota de 26%.

Cum arata Top 10 cele mai vandute masini electrice din lume aflati aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri