AAA Auto, companie care comercializeaza automobile second-hand, estimeaza ca va face afaceri, anul acesta, de 35 milioane euro, cu aproape 30% peste nivelul din 2007, si nu considera ca taxa de prima inmatriculare ii va afecta vanzarile
Compania isi mentine estimarile ca in acest an va vinde 7.000 de masini, dublu fata de anul trecut, si nu considera ca taxa de prima inmatriculare ii va afecta vanzarile. Reprezentantii AAA Auto sunt de parere ca aceasta taxa va limita numarul intermediarilor neautorizati de masini vechi, informeaza NewsIn. Compania a adaugat ca scaderea numarului acestor intermediari este un semn de maturizare a pietei masinilor de ocazie.

AAA Auto a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 27 milioane euro si a comercializat 3.500 de masini second-hand pe piata romaneasca. Rezultatele de vanzari din 2006 au fost de peste trei ori mai bune decat cele din 2005, cand compania a vandut 1.000 de masini si a avut o cifra de afaceri de 8,41 milioane euro. Anul 2005 a fost primul an de activitate al AAA Auto pe piata din Romania.

AAA Auto considera ca in viitor, consumatorii vor alege sa-si cumpere masini second-hand de la companiile multinationale care dau si garantie pentru masinile vechi si permit accesul la o gama larga de servicii de finantare.

Compania are la vanzare in Romania aproximativ 500 de masini cu motorizari Euro 3 si Euro 4 si varsta medie de trei - patru ani. AAA Auto a mentionat ca introducerea taxei de prima inmatriculare nu a modificat preturile masinilor sale, de inmatricularea carora se ocupa compania, nu clientul. Compania e prezenta in Romania din toamna anului 2005 cand a deschis in cartierul bucurestean Militari o reprezentanta cu suprafata totala de 10.000 metri patrati. AAA Auto are planuri de extindere si pentru acest an, insa va oferi detalii in lunile urmatoare.

Grupul AAA Auto este prezent pe piata ceha din 1992 si de-a lungul timpului a devenit cel mai mare dealer de masini second hand din Europa Centrala, cu mai mult de 250.000 de masini vandute in cei 15 ani de existenta. In prezent, grupul activeaza in Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania si Polonia si are in total peste 2.200 de angajati. in 2005, a vandut peste 50.000 de masini si a inregistrat o cifra de afaceri de 8 miliarde coroane cehe (220 milioane euro)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri