Cu o investitie de sase miloane euro, MHS Truck & Bus, noul importator al camioanelor si autobuzelor MAN in Romania, a inaugurat cel mai mare centru MAN din tara, cu o suprafata 12.000 mp.
In plus fata de investitia din Bucuresti, MHS Truck & Bus a inaugurat saptamana trecuta un nou centru MAN si in Brasov. Pentru anul acesta, orase precum Timisoara, Constanta si Sibiu se afla pe lista dezvoltarii teritoriale a MAN, dupa cum au precizat reprezentantii MHS.

“Sediul de la Brasov are cinci campuri, am investit acolo 3 milioane euro, iar in acest sediu investitia s-a ridicat la 6 milioane. Centrele de la Timisoara, Constanta, Sibiu si Cluj, vor fi de marimea celui de la Brasov”, a declarat Michael Schmidt, presedintele MHS Truck & Bus, cu ocazia inaugurarii noului sediu.

De asemenea, MHS Truck & Bus deruleaza deja contracte de dealeri in Oradea, Piatra Neamt si Iasi si a semnat declaratii de intentie pentru Focsani, Baia Mare si Slatina.

Noul importator al camioanelor si autobuzelor MAN in Romania, a semnat cu ocazia inaugurarii noului centru si contractul de importator cu MAN Nutzfahrzeuge AG.

MHS Truck&Bus a devenit oficial noul importator al MAN in Romania, preluand responsabilitatea de gestionare a vanzarilor si serviciilor pentru toate vehiculele comerciale MAN in Romania de la Automobile Bavaria, care a reprezentat in ultimii cinci ani atat concernul MAN cat si marca BMW.

"Datorita dezvoltarii pietei, s-a identificat nevoia de a separa cele doua reprezentante oficiale, luandu-se astfel decizia de a crea un nou importator general MAN pentru vanzari si service de sine statator, sub denumirea de MHS Truck & Bus", au precizat reprezentantii importatorului.

Compania MHS Truck&Bus, estimeaza ca va vinde anul acesta 2.000 de vehicule, dublu fata de anul trecut, pe fondul cresterii cererii de camioane pentru constructii, au mai spus reprezentantii companiei.

“Daca la intrarea companiei pe piata romaneasca, cota de piata a camioanelor de constructii era de 30% din totalul automobilelor, acum, 70% din productie este reprezentata de camioane de constructii”, a completat Schmidt, considerand ca evolutia pozitiva a vanzarilor in acest an este datorata cererii de autocamioane pentru constructii.

In anul 2006 numarul de autovehicule comerciale MAN vandute in Romania s-a ridicat la 841, din care 673 noi si 168 second-hand, la care se adauga si 120 de autobuze/autocare. Iar pentru 2007 numarul estimat de vanzari este de 1500 de autocamioane noi si 300 second-hand, dar si 200 de autobuze/autocare.

“Cifra de afaceri a grupului a crescut foarte mult, daca anul trecut am produs 87.000 unitati, anul acesta vom avea cu 18% mai multe, pentru a ajunge la un numar de 97.000 bucati”, a completat Anton Weinmann, directorul diviziei de vehicule utilitare a grupului MAN.

La inceputul lunii octombrie, va fi deschisa in Polonia, cea mai mare fabrica MAN din lume, cu o capacitate de 15.000 de camioane, pana in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri