Producatorul german de automobile Volkswagen si viitorul sau proprietar Porsche vor intrerupe provizoriu productia, din cauza scaderii cererii de automobile, au anuntat cele doua companii, potrivit AFP.
Constructorul de automobile Nr. 1 din Europa vrea sa intrerupa, astfel, productia la uzina principala de la Wolfsburg timp de trei saptamani, pana la Craciun, a declarat un purtator de cuvant, anunta NewsIn.

Subiectul este "in discutii" cu reprezentantii salariatilor, a precizat purtatorul de cuvant, citat de AFP.
Decizia, care afecteaza 16.000 de salariati, ar putea fi aplicata din 18 decembrie pana in 11 ianuarie, iar lanturile de productie ar putea, de asemenea, sa fie suspendate "in anumite sectoare" pe 5 decembrie, a adaugat purtatorul de cuvant al grupului.

In paralel, Porsche, care deruleaza operatiuni de preluare a controlului companiei Volkswagen, a anuntat masuri similare.

Dupa ce a suspendat productia timp de sapte zile la fabrica de la Zuffenhausen, Porsche prevede noi perioade de intrerupere, care totalizeaza sapte zile pana la sfarsitul lui ianuarie 2009, potrivit unui comunicat al companiei producatoare de masini sport.

"Porsche nu se poate sustrage tendintei actuale de scadere a pietei auto", atrage atentia comunicatul grupului.
Tendinta aceasta se manifesta si la Volkswagen. Chiar daca grupul va rezista mai bine decat concurentii sai in fata crizei, nu o poate evita.

"Volkswagen nu poate evita situatia generala, dificila, care caracterizeaza piata auto", a explicat purtatorul de cuvant al Volkswagen. Obiectivul grupului este sa nu aiba prea multe masini pe stoc, mai scrie AFP.
Numerosi producatori auto, printre care Opel, Daimler si BMW, au anuntat masuri asemanatoare in ultimele saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri