Dacia ar putea disponibiliza 3.000-4.000 de angajati daca pana in aprilie lucrurile merg foarte prost si nu vor creste vanzarile de vehicule noi, a declarat directorul executiv de comunicare al Uzinei Dacia, Liviu Ion.
"Daca lucrurile continua ca pana acum pot declara ca nimeni nu doreste sa ia masuri extreme, dar s-ar putea ca Dacia sa fie nevoita sa faca disponbilizari" a spus Liviu Ion, citat de NewsIn.

Miting la Dacia, pentru mentinerea taxei auto


"Totodata, legat de acest subiect destul de mediatizat pot spune ca se va intampla acest lucru, respectiv disponibilizarea unor salariati, daca vanzarile de vehicule noi din Romania va avea acelasi procent scazut de 55% care s-a mentinut din octombrie si pana in decembrie", a adaugat Ion.

El a mentionat ca este nevoie de implementarea unor masuri urgente care ar trebui luate, cum ar fi pastrarea taxei auto care sa protejeze locurile de munca din Romania, continuarea Programului "Rabla" cu cele 60.000 de masini si incurajarea creditarii.

Luni, aproximativ 11.000 de salariati, dintr-un total de aproape 14.000, s-au intors la serviciu dupa o vacanta fortata de o luna, insa au fost anuntati de catre conducerea societatii ca vor lucra doar doua saptamani, dupa care productia va fi suspendata pentru inca doua saptamani, in intervalul 26 ianuarie - 8 februarie.

Decizia de a sista din nou productia a fost luata ca urmare a scaderii pietelor auto, in special a celei din Romania, iar angajatii care intra in somaj tehnic primesc 85% din salariul brut, a anuntat, luni, producatorul de automobile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri