Comisia Europeana (CE) a dat unda verde Ungariei sa acorde un ajutor de stat constructorului german de automobile Mercedes-Benz, in valoare 111,5 milioane euro, pentru construirea unui noi fabrici in orasul Kecskemet, potrivit Wall Street Journal.
Daimler a semnat anul trecut un contract cu guvernul ungar pentru a investi 800 milioane euro intr-o fabrica de automobile in Ungaria, cu o capacitate de productie de 100.000 de masini compacte din 2012.

La inceputul anului 2008, reprezentantii Daimler au anuntat intentia de a construi o unitate de productie de automobile in estul Europei, iar printre tarile candidate au fost mentionate Romania si Polonia.

"Proiectul va contribui semnificativ la dezvoltarea economiei din regiune, urmand sa creeze 2.500 de locuri de munca, si respecta regulile pentru ajutor regional in privinta cotei de piata si a capacitatii, care asigura limitarea unei posibile discrepante la nivel de competitie", spune CE.

Potrivit comisarului european, Neelie Kroes, investitia va contribui la dezvoltarea unei regiuni dezavantajate din Ungaria.

Fabrica se va situa la Kecskemét la o distanta de circa 80 de kilometri fata de capitala Budapesta, iar prin aceasta investitie vor fi create 2.500 de noi locuri de munca.

Producatorii care vor furniza piese uzinei Mercedes din Kecskemet ar putea veni in Romania, intrucat din punct de vedere logistic suntem foarte aproape de viitoare fabrica a producatorului german din Ungaria, a spus anul trecut Sorin Vasilescu, directorul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

Daimler a preferat Ungaria in locul Romaniei ca destinatie pentru o noua fabrica, unde va construi noile generatii ale claselor A si B de la Mercedes-Benz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri