Constructorul auto japonez Honda a beneficiat de multiplele rechemari in service anuntate de Toyota, depasindu-i cota de piata in Statele Unite, arata o ancheta realizata de TrueCar.com si citata de AFP.
Astfel, cota de piata a grupului Toyota a scazut cu 5,4 puncte procentuale, de la 17,5% in primele trei saptamani din ianuarie, la 12,1% in perioada 21 ianuarie-15 februarie.

Honda a preluat astfel pozitia de lider, cu o cota de piata de 13%, in urcare fata de nivelul de 11,2% din primele trei saptamani ale lunii ianuarie.

Constructorul american Ford a fost, de asemenea, avantajat de declinul Toyota, cota sa de piata avansand de la 10,6% la 11,7%. Ancheta se refera numai la vanzarile cu amanuntul si nu ia in calcul vanzarile de flote catre companii si inchirierile auto.

Pe 21 ianuarie, Toyota a anuntat ca recheama in service 2,3 milioane de autoturisme din Statele Unite, din cauza riscurilor de blocare a pedalei de acceleratie, dupa ce in septembrie rechemase alte 4,2 milioane de masini.

Pe plan local, Toyota a anuntat in data de 9 februarie rechemarea in service a 12.500 de vehicule cu posibile defectiuni la pedala de acceleratie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri