Pirelli, cel de-al treilea mare producator de anvelope din Europa, va investi 300 de milioane de euro in urmatoarele luni, pentru a-si mari capacitatea de productie in China, Egipt, Romania si America de Sud, potrivit finanza.lastampa.it.
“Acestea sunt cele 4 zone pe care ne vom concentra in 2011”, a spus directorul executiv Pirelli, Francesco Gori.

Piata de anvelope va creste cu doua procente in primul trimestru comparativ cu aceeasi perioada din 2009, a adaugat Gori.

In Italia, Pirelli va inaugura o fabrica de anvelope la Settimo Torinese in a doua jumatate a anului.

Pirelli Tyre lucreaza si la cateva proiecte cum ar fi alianta Fiat. Pirelli ar putea echipa nu numai Fiat 500, care va fi comercializat în SUA, dar si unele modele Chrysler.

In ultimii cinci ani, Grupul Pirelli a investit in Romania circa 250 de milioane de euro pentru a crea un pol industrial, care include o fabrica de anvelope, cu o capacitate de productie anuala de aproximativ cinci milioane de anvelope si o fabrica pentru producerea de cord metalic (material folosit la imbunatatirea anvelopelor radiale) in zona Slatinei.

Compania a exportat circa 95% din productia de anvelope realizata la Slatina.

Veniturile Pirelli desi in declin cu 1,6% in 2009, comparativ cu 2008, au depasit tinta de 3,9 miliarde de euro, iar profitul EBIT dupa cheltuielile de restructurare a urcat pana la 308,5 milioane euro, dublu fata de anul 2008. Venitul net a crescut la 146,6 milioane euro in 2009, de la 25,6 milioane euro in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri