Adauga functii care suna bine

Adauga functii care suna bine

Sunt situatii in care angajatii trec denumiri cat mai interesante ale unor functii pe care le-au ocupat intr-o companie, doar pentru ca suna mai bine decat numele oficial din Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR). In opinia lor, acest lucru poate influenta decizia angajatorului.

Pot fi si cazuri in care companiile dau titluri diferite functiilor, inspirate, in cazul multinationalelor, din denumirile din afara ale joburilor.

"Astfel de situatii apar pentru ca pozitiile din COR nu sunt aceleasi cu cele din interiorul companiei, dar si pentru ca oamenii vor sa le redea mai «pompos» in CV-uri", a explicat Mona Hristachi, general manager Mindit, companie care verifica trecutul profesional al angajatilor.

Foto: Minerva Studio, Shutterstock

Maresc perioadele in care au lucrat intr-o companie

Maresc perioadele in care au lucrat intr-o companie

Pentru a evita aparitia unei perioade moarte in CV-uri, in care nu au lucrat, sunt situatii in care candidatii maresc intervalul in care au lucrat pentru o companie, cu cateva saptamani sau o luna.

"Avem cazuri in care ni se infirma, cand analizam un CV, perioada in care candidatii au lucrat intr-o companie. Dar mai sunt si situatii in care se confirma ca au lucrat, insa pentru o perioada mai scurta. De obicei, mai adauga o luna pentru a nu avea perioade goale in CV", a aratat Mona Hristachi.

Sursa foto: Andrey_Popov, Shutterstock

In realitate nu au licenta, in CV apare licenta

In realitate nu au licenta, in CV apare licenta

"Sunt discrepante pe zona de educatie. De exemplu, candidatii scriu ca au obtinut licenta in cadrul unei facultati, insa reprezentantii facultatii ne arata ca nu si-au finalizat studiile, inghetandu-si un an, sau ca nu si-au luat diploma", a aratat reprezentantul Mindit.

Ea a mai spus ca sunt si cazuri, mai rare, in care reprezentantii unei facultati infirma ca un candidat a urmat vreodata cursurile institutiei.

Foto: Syda Productions, Shutterstock

"Infloresc" responsabilitatile

"Infloresc" responsabilitatile

Angajatii cu experienta sunt tentati sa creasca nivelul de responsabilitati pe care l-au avut intr-un anumit job.

"Pe masura ce mergem catre un nivel de senioritate mai inalta, scad din neconcordantele legate de durata unui job sau de diplomele obtinute, insa apar situatiile in care candidatii declara responsabilitati mai mari avute la locul de munca. In urma verificarii, observam ca, in realitate, aceste responsabilitati au fost mai scazute", a explicat managerul.

Poate nu au coordonat un proiect intreg, dar au facut parte din el

Sursa foto: Dragon Images, Shutterstock

Copiaza competentele altora

Copiaza competentele altora

O practica foarte cunoscuta este copierea datelor din CV-urile disponibile pe Internet, fie ca este vorba de exemple standard, publicate online, fie preiau date din CV-urile altor persoane.

"Iau copy-paste din experientele altora sau din template-uri de pe Internet", a aratat Hristachi.

Foto: Gustavo Frazao, Shutterstock

Sursa foto: Christophe Boisson, Shutterstock