Peste jumatate dintre angajatori (55,83%) apeleaza in mod frecvrent la recomandari pentru a identifica potentialii candidati de care au nevoie, iar pentru acest "serviciu" platesc pana la 1.000 de euro, reiese dintr-un studiu BestJobs. Sumele difera in functie de dificultatile pe care le intampina in gasirea profilului cautat.

In urma unui studiu efectuat de curand in randul angajatorilor BestJobs si nu numai, pe un esantion de aproximativ 1.000 de companii, reprezentatntii acestora au confirmat popularitatea de care se bucura recrutarea pe baza de recomandari/referinte si succesul pe care il poate asigura un astfel de program.

Astfel, 55,83% dintre respondenti au aratat ca folosesc in mod activ recrutarea pe baza de referinte. Printre acestia se gasesc atat companii cu personal de 1-10 sau 11-50 de persoane cat si companii cu peste 100 sau 500 de angajati.

In ce domenii au succes recomandarile

Angajatorii care se declara multumiti sau foarte multumiti de rezultatele acestui tip de recrutare cauta in principal candidati pentru pozitii de vanzari (19,74%), productie (15,02%), software (14,59%), servicii (8,58%), servicii clienti (7,30%), resurse umane (5,15%) sau inginerie (4,29%). Urmeaza apoi cei care recruteaza pentru pozitii de logistica (4,29), financiar/contabil (3,86%) si marketing (3,86%).


Majoritatea companiilor (76,2%), indiferent de marime, folosesc banii ca remuneratie in cazul recrutarii bazate pe recomandari, urmate de cele care aleg alte tipuri de stimulente (23,8%): produse, abonamente la diferite servicii, tichete de masa, excursii, bonusuri.

Mai mult, mare parte dintre angajatori (56,7%) platesc acum intre 100-300 euro, 31,3% platesc diferentiat in functie de profilul candidatului dorit, iar 8,5% platesc intre 300-500 euro pentru o recomandare ce se dovedeste a fi potrivita. Sunt companii care aloca si peste 500/1.000 euro/referinta daca atragerea candidatiilor potriviti pentru postul disponibil se dovedeste a fi o provocare. Vorbim aici in special de pozitiile Senior sau cele Executive.

Cand platesc persoana care a facut referinta

60% dintre angajatorii respondenti spun ca banii ajung la persoana care a facut recomandarea dupa ce persoana angajata isi incheie cu succes perioada de proba, in timp ce 20% apeleaza la diverse alte metode: jumatate din suma la angajarea persoanei recomandate, jumatate dupa ce candidatul isi incheie cu succes perioada de proba; dupa 6 luni de la angajare; fractionat: la o luna, 3 si 6 luni.

BestJobs lanseaza in cursul acestei saptamani un serviciu de recrutare online prin referinte. Prin intermediul acestuia, angajatorii vor putea defini o recompensa de minim 300 de euro pentru ocuparea unui post vacant pe baza unei recomandari.

Astfel, orice persoana - din interiorul sau din afara companiei - care recomanda un candidat unui angajator care a achizitionat acest serviciu, va castiga minim 300 de euro in momentul in care compania angajeaza persoana respectiva.

Sursa foto: nowarit, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »



Setari Cookie-uri