Albalact a obtinut 1,6 milioane de euro din vanzarea fabricii vechi situata in zona centrala a orasului Alba Iulia, acesta fiind cel de-al doilea activ la care compania renunta in acest an.
Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat vanzarea fabricii vechi aflata in proprietatea Albalact (teren si cladiri) la un pret minim de 1,63 mil. euro. Fabrica si-a incetat activitatea in anul 2008, cand Albalact a relocat intreaga productie in noua unitate de la Oiejdea, in urma unei investitii de peste 17 mil. euro.

Contactati de wall-street.ro, reprezentantii Albalact nu au precizat numele cumparatorului si nu au declarat in ce proiecte urmeaza sa investeasca proprietarii companiei suma obtinuta.

Vechea unitate de productie este situata pe bulevardul Gheorghe Sincai, in zona centrala a orasului Alba Iulia, pe un teren de aproximativ 16.000 mp. Potrivit unor surse din piata, terenul vechii unitati de productie ar putea fi folosit pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare.

Acesta este al doilea activ vandut de Albalact in acest an, dupa ce, la inceputul lui 2011, actionarii companiei au aprobat vanzarea fermei Vaidei din comuna Romos, judetul Hunedoara la pretul de 4,7 milioane de euro. Cumparatorul – o companie olandeza specializata - va investi in dezvoltarea si extinderea fermei, iar laptele produs va fi livrat in totalitate companiei Albalact.

Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii patru producatori de lapte si produse lactate din Romania, cu afaceri de 61 mil. euro in 2010. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajati si peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

Albalact produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri