Piata locala de produse chimice de constructii (solutii pentru sigilari, lipiri, impermeabilizari, acoperisuri, reparatii, ancorari si aditivi de mortare si betoane) destinate segmentului de retail va ajunge in acest an la 300 de milioane de euro, in crestere cu circa 5% comparativ cu 2010, potrivit estimarilor companiei Sika Romania.
Produsele chimice pentru constructii destinate segmentului de retail au inregistrat vanzari mai mari cu 5%, de la an la an, incepand cu 2008. Astfel, daca in 2010 piata locala de profil ajungea la o valoare de 285 milioane de euro, in acest an va creste la 300 de milioane de euro, indica estimarile companiei Sika.

„Chiar daca intreaga piata a suferit, inca din 2008, contractii majore, segmentul de retail a crescut constant. Acest lucru se explica prin stoparea marilor proiecte de infrastructura si constructii din lipsa de finantare, fapt ce a avut un impact negativ in valoarea intregii piete, cat si prin orientarea consumatorilor finali spre reamenajari, care a dus la majorarea achizitiilor din retail”, a declarat Petrisor Grindeanu (foto), business unit manager distribution al Sika Romania.

Segmentul retail reprezinta in acest an o treime din piata de produse chimice pentru constructii care va atinge in 2011 o valoare de 900 de milioane de euro, in scadere cu 5% comparativ cu anul trecut, adauga el. Anul trecut, piata de profil s-a contractat cu aproximativ 20%, ajungand la 950 milioane de euro, comparativ cu 2009 cand se situa la 1,1 miliarde de euro.

In ceeea ce priveste business-ul Sika Romania, reprezentantul companiei sustine ca, in acest an, aproximativ 20% din cifra de afaceri va fi realizata de vanzarile in retail, procentul urmand sa creasca la 25% in urmatorii doi ani.

„Pentru acest an mizam pe afaceri de 3,4 milioane de euro doar din produsele vandute in retail, in timp ce cifra de afaceri totala a Sika Romania va ajunge la 17 milioane de euro, in crestere cu 10% comparativ cu anul trecut”, a mai spus Petrisor Grindeanu.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002 si incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. Compania este structurata in doua divizii - divizia de Constructii si divizia Industrie – furnizand pe piata locala materiale chimice de constructii (produse pentru sigilari, lipiri, ranforsari, reparatii, hidroizolatii si protectii).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri