Cu alte cuvinte, Cora vinde zilnic 8 tone de paine, adica 23.000 de bucati in toate cele 8 magazine ale sale.

„Cora vinde in fiecare zi in jur de 8 tone de paine, iar acest lucru inseamna o cifra de afaceri la brutarie de 7,7 milioane de lei in primele luni ale anului 2012, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din intreaga cifra de afaceri cora, painea reprezinta 1%", a declarat Florentina Scarlat, manager de achizitii de produse de brutarie si panificatie in cadrul retelei, intr-o conferinta de presa.

Cresterea de anul acesta se datoreaza largirii gamei de paine care in prezent numara peste 100 de sortimente de paine, de la clasica franzela, la paine cu seminte si cu bere, potrivit reprezentantilor Cora.

Pana la finele anului, Cora si-a propus o crestere de cel putin 10% a cifrei de afaceri pentru raionul de paine.

Citeste si:

In prezent, Cora are 8 hipermarketuri - 3 in Bucuresti si cate unul la Cluj-Napoca, Baia Mare, Constanta, Drobeta Turnu Severin si Arad. Anul acesta, va deschide alte doua magazine - la Bacau (noiembrie) si in Bucuresti-soseaua Alexandriei (noiembrie). In iunie 2013, Cora va deschide un al 11-lea hipermarket, la Slobozia.

Cata paine mananca romanii

Romania se afla in fruntea clasamentului celor mai mari consumatori de paine din Uniunea Europeana. Astfel, un roman mananca, in medie, 97 de kilograme de paine pe an, mult mai mult decat italienii (48 kg/an) sau slovenii (39 kg/an), potrivit datelor furnizate in 2011 de asociatia de producatori din industria panificatiei AIB International.

Cu toate acestea, consumul de paine din Romania s-a redus considerabil de la Revolutie incoace, conform Rompan, patronat care reuneste majoritatea producatorilor din industria locala de morarit si panificatie. Daca in 1989 consumul era de 130 de kilograme/cap de locuitor, in 2011 acesta a scazut la sub 100 kg/cap de locuitor.