Cu alte cuvinte, medicamentele pentru tratarea bolilor inimii au un aport de peste 30 de milioane de euro (circa 125 mil. lei) la cifra de afaceri a Terapia Ranbaxy.

Compania clujeana estimeaza totodata ca una din sase cutii vandute pe segmentul cardiovascular apartine portofoliului Terapia Ranbaxy. Producatorul clujean a lansat, de curand, un nou medicamente pentru controlul hipertensiunii arteriale – Sevikar, produs original care costa intre 95 si 100 de lei, in functie de concentratie.

Terapia Ranbaxy apreciaza ca hipertensiunea arteriala reprezinta o problema majora de sanatate publica in Romania in conditiile in care 40% din populatia adulta sufera de aceasta afectiune.

Citeste si:

In 2011, piata medicamentelor din Romania a atins valoarea de 2,55 miliarde de euro (circa 10,8 mld. lei), in crestere cu peste 12% fata de 2010, conform companiei de cercetare si analiza de piata Cegedim.

Tot anul trecut, piata medicamentelor antihipertensive (cuprinse in aria cardiovasculara) s-a ridicat la 195 milioane euro, inregistrand un avans de 11,6% comparativ cu anul precedent, potrivit datelor Terapia Ranbaxy.

In 2011, producatorul de medicamente a obtinut vanzari de aproape 400 mil. lei si o cota de piata de 3,7%, potrivit Cegedim.

Crestere record pentru piata de medicamente: 30% pe final de 2011

Crestere record pentru piata de medicamente: 30% pe final de 2011