Piata serviciilor de training va inregistra, in acest an, un volum dublu fata de anul trecut. Specialistii estimeaza ca vor fi cheltuiti peste 10 milioane de euro
Nu tot ceea ce este ieftin este si bun. Afirmatia, de altfel generala, este aplicabila la alegerea firmei de training potrivite, afirma specialisti ai acestor firme, care si-au cladit un renume pe piata. Cum rareori firma care angajeaza servicii de training pentru angajati are acces la CV-urile celor pe mina carora vor incapea abilitatile profesionale ale angajatilor, alegerea trainerului potrivit este recomandabil sa se faca pe baza unor scurte probe, sfatuieste Serban Svoronos, managing partner al firmei de profil Axa Consulting.

Teoria deseori este aceeasi. Ceea ce face diferenta este trainerul si modalitatea de transfer al informatiei. De aceea, recomand ca la cautarea unui trainer sa se organizeze cu mai multi dintre acestia scurte sedinte de o ora doua, in care sa se vada cum interactioneaza acestia cu angajatii, spune acesta.

Oferta bogata pe piata de training

Preturile pe piata depind mai degraba de tarifele organizatorului cursurilor de training, decit de specificul acestor cursuri. Potrivit surselor din piata, pretul final se calculeaza pe baza unui tarif zilnic, perceput unei grupe cu cel mult 12 participanti, si care fluctueaza intre 600 si 1.800 de euro.

Functie de necesitati, firmele pot cumpara servicii de dezvoltare generala a competentelor angajatilor, cursuri de ameliorare a inteligentei emotionale care permit angajatilor sa comunice mai bine la locul de munca sau tehnici de prezentare.

Firmelor care includ angajati cu o capacitate mica de reactie in fata comportamentelor dificile ale altora li se recomanda cursuri de asertivitate, iar managerilor din pozitii intermediare, lectii de leadership. Paleta este completata de cursurile de vinzari de succes care detin cea mai mare pondere pe piata pentru firmele de training, managementul timpului sau conducerea fortei de vinzari, managementul stresului, marketing etc.

Toate aceste cursuri dureaza in medie doua-trei zile, exceptie facind cele destinate ameliorarii abilitatilor managerilor, care sint mai indelungate.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4603&art=74&cHash=7ca8693cf9

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri