Retailerul grec de jucarii Jumbo a inregistrat vanzari nete de 4,3 milioane euro si un profit de 1,43 milioane euro in Romania in ultimul trimestru al anului trecut, primul de functionare a celor doua magazine detinute pe piata locala, si are in plan deschiderea altor trei unitati noi.

Primul magazin Jumbo din Romania, cu o suprafata de 13.000 metri patrati, a fost deschis pe 17 octombrie 2013 la Timisoara, in locul fostului hiper¬mar¬ket real din nordul orasului. Al doilea magazin, care se intinde pe 14.000 metri patrati, a fost inaugurat pe 9 noiembrie in Bucuresti, in cadrul centrului comercial Arcade de pe Bulevardul Theodor Pallady, unde se mai afla Auchan, Altex, Metro, Decathlon si Obi. Ambele spatii sunt inchiriate, potrivit Mediafax.

"Romania a reprezentat, in perioada 1 iulie - 31 decembrie 2013 (primul semestru al anului fiscal 2013/2014, care se incheie pe 30 iunie - n.r.), 1,35% din cifra de afaceri a grupului si a contribuit cu 1,61% la profitul operational (...) In Romania, subsidiara grupului - Jumbo ΕC.R - opera doua magazine la 31 decembrie 2013, in timp ce pe parcursul urmatorului an financiar trei noi magazine vor deveni operationale", se arata intr-un raport al grupului grec.

De altfel, un alt raport al Jumbo, arata ca grupul detine un teren de 47.000 metri patrati in Bucuresti pentru investitii viitoare.

Retailerul grec a inregistrat in primul semestru al anului fiscal 2013/2014, vanzari totale nete de 316,74 milioane euro, in crestere cu peste 7,2% comparativ cu aceeasi perioada din 2012/2013, si un profit net de 59 milioane euro, cu 4,45% mai mare.

Anul trecut, Jumbo a operat doua majorari de capital subsidiarei din Romania in valoare de 2 milioane de euro, capitalul acesteia ajungand la 3,2 milioane euro. Compania are in Romania 216 angajati, dintre care 105 permanenti si 111 temporari.

La finele anului trecut, reteaua Jumbo numara 66 de magazine in Grecia, Cipru, Bulgaria si Romania si un magazin online si avea peste 5.000 de angajati. In Macedonia si Albania, reteaua Jumbo functioneaza in sistem de franciza. Jumbo este listata din 1997 la bursa de la Atena.

Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri