7% din noii parinti din Romania recolteaza celule stem anual din cordonul ombilical la nasterea bebelusilor, un procent in permanenta crestere, desi natalitatea este in scadere cu 4-10% de la an la an. Piata deja matura a ajuns la o cifra de 18 milioane euro, cu o crestere anuala de 5% ce se datoareaza atat campaniilor de informare, dar si accesibilitatii familiilor din Romania la acest tip de serviciu medical.

Baby Stem, partenerul Seracell, estimeaza o crestere a pietei in 2017, precum si o orientare clara a parintilor catre bancile de top.

„Exista inca parinti sceptici care nu au incredere in acest serviciu medical, fie prin prisma experientelor nereusite cu proceduri ingreunate si incompleta sau din lipsa de informatii. Cert este insa ca au trecut 27 de ani de la primul transplant reusit cu celule stem recoltate din sangele ombilical, pacientul fiind acum complet sanatos. In acelasi timp exista 80 de boli grave standardizate, precum diverse tipuri de leucemie, cancer, etc, in care celulele stem au fost dovedite ca dau rezultate. La nivel global, celulele stem s-au folosit la peste 30.000 de transplanturi, atat in randul adultilor, cat si copiilor”, a precizat Alexandra Baban, director general Baby Stem.

Profilul parintilor care opteaza pentru recoltare, este definit ca fiind reprezentat din cupluri cu un statut social mediu, care aleg sa puna sanatatea copiilor lor mai presus de orice si opteaza, pentru diverse pachete, in 80% din cazuri cu plata in doua, zece, douazeci si chiar treizeci de rate. Se remarca o usoara pondere in favoarea parintilor trecuti de 30 ani in contactarea bancilor de celule stem.

„Avantaje precum procesarea celulelor stem in laboratoarele din Germania, pachetele la preturi corecte, cu posibilitatea esalonarii ratelor, expertiza, dar si calitatea excelenta in recoltarea si stocarea celulelor stem, alaturi de proceduri extrem de transparente si consiliere telefonica sau online, fac diferenta calitativa a serviciilor oferite si au contribuit la acoperirea unei cote de 5% din piata in doar doi ani de la infiintarea Baby Stem”, a adaugat Alexandra Baban.

Medicina regenerativa reprezinta un domeniu relativ tanar, in continua dezvoltare. Celulele stem reprezinta fundatia de formare a corpului uman, ce au capacitatea de a se inmulti si imparti si sunt responsabile pentru pastrarea in parametri normali a functiilor intregului organism. Peste cativa ani lucrurile pot evolua, iar ceea ce acum este in stadiu de test, in scurt timp sa devina tratament standardizat in spitalele de stat. Baby Stem Seracell ofera posibilitatea prelucrarii si stocarii celulelor stem, in patru laboratoare extrem de performante, cu o capacitate de stocare de 240.000 de esantioane.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri