Numărul bucureştenilor care circulă cu mijloacele de transport în comun a crescut, astfel că, dacă în septembrie 2021 au fost vândute 160.767 de abonamente, în septembrie 2023 numărul acestora a ajuns la 195.866, iar cel al biletelor s-a cifrat la 3.330.831 în septembrie 2021 şi la 3.803.743 în septembrie 2023, a anunţat edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a amintit, vineri, pe Facebook, că au fost create bilete unice şi abonamentele comune pentru autobuze, tramvaie, troleibuze, metrou (inclusiv pentru trenul care ajunge la Aeroportul Otopeni), concomitent cu achiziţionarea de mijloace de transport noi şi moderne, ceea ce a dus la creşterea numărului de călători, conform Agerpres.ro.

Nicuşor Dan a spus că din 2022 se poate circula în regiunea Bucureşti-Ilfov cu un singur bilet pentru toate mijloacele de transport.

Potrivit acestuia, o nouă facilitate se referă la plata mult mai simplă a călătoriilor, bucureştenii având posibilitatea să achite transportul direct cu cardul sau cu telefonul în mijloacele de transport în comun.

Mai mult, el a punctat că de anul acesta cardul de călătorie STB poate fi reîncărcat şi la staţiile de plată SelfPay, care sunt localizate în pieţe, benzinării, marile reţele de retail, instituţii publice şi alte diverse magazine.

Nicuşor Dan a adăugat că în Bucureşti şi în Ilfov sunt disponibile peste 1.900 de staţii de plată SelfPay la care bucureştenii îşi pot plăti călătoria atât cash, cât şi cu cardul bancar.

Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri