Actionarii producatorului de geamuri Gerom vor discuta pe 23 ianuarie 2007 propunerea de majorare a capitalului social cu 6,9 milioane lei (2 milioane euro), reprezentand 5,28 milioane titluri subscrise de catre actionarul majoritar Hystria Expert
Actionarii producatorului de geamuri Gerom SA, din Buzau, decisesera, in noiembrie, majorarea capitalului social al firmei cu aproximativ 30 de milioane de lei, de la 15,8 milioane lei (4,5 milioane euro) la 45,8 milioane lei (13 milioane euro), potrivit unui comunicat al companiei, remis bursei electronice Rasdaq.

Actionarii Gerom vor mai discuta aceasta majorare de capital, pe 23 ianuarie, anularea unui numar de 17,6 milioane de actiuni, in valoare de 23 milioane lei, deoarece nu au fost subscrise.

Adunarea actionarilor din ianuarie va mai discuta contractarea unui credit de 1,8 milioane euro (6,1 milioane lei) de la Banca Comerciala Romana. Actionarii Gerom aprobasera, pe 27 septembrie, un plan de investitii pe termen scurt si mediu ambitios, care presupunea investitii de 62,6 milioane euro (214,3 milioane lei), informeaza NewsIn. Investitia pe termen scurt in geamuri termoizolante si ferestre urmeaza sa fie de 2,2 milioane euro (7,5 milioane lei) si presupune contractarea unui credit de 1,8 milioane euro (6,1 milioane lei).

Pe termen mediu, Gerom doreste sa investeasca 60,4 milioane euro (206,8 milioane lei) pentru extinderea capacitatii de productie a ambalajelor din sticla si a geamurilor auto. Investitia pe termen mediu presupune contractarea unui plafon maxim de credite de 51,34 milioane euro (175,7 milioane lei).

Potrivit ultimei raportari a companiei, publicata in Monitorul Oficial, actionarii semnificativi ai Gerom sunt: Hystria Expert, care detine 77,9% din titlurile producatorului de geamuri, Guma Valeriu - 16,7% si SIF Muntenia - 4,26%.

Printre obiectele de activitate a Gerom se numara prelucrarea si securizarea de geamuri plane, productia de geamuri auto, geamuri duplex, geamuri pentru aparatura electrocasnica, pentru industria mobilei, geamuri sablate, usi din sticla, geamuri ornament si oglinzi.

In primele trei trimestre ale anului, Gerom a inregistrat o cifra de afaceri de 15,4 milioane lei (circa 4,38 milioane de euro), cu 2,21% mai mica decat in acelasi interval al anului trecut si un profit de aproximativ 352.159 lei (circa 100.000 de euro), cu circa 293,48% mai mare decat in acelasi interval al anului trecut. Ultima tranzactie cu titluri Gerom pe bursa electronica Rasdaq a avut loc pe 17 octombrie, la un pret mediu de 1,1 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri