Consiliul de administratie al Koyo Romania este de parere ca piata de rulmenti a inregistrat o continua crestere a concurentei in 2006, din partea unor firne chineze si est-europene, ceea ce a dus la diminuarea afacerilor, se arata intr-un raport al companiei oferit actionarilor
"Din punct de vedere economic, cu referire efectiva numai la piata de rulmenti, anul 2006 s-a caracterizat printr-o continua crestere a concurentei, atat pe piata de piese de schimb, cat si pe cea de prim montaj, din partea produselor fabricate in tari de origine precum China sau tarile est-europene, ..., atuul principal al acestor produse il reprezinta un pret de vanzare foarte scazut", au precizat intr-un raport reprezentantii Koyo Romania.

Afacerile companiei din Alexandria au scazut anul trecut cu 16,51%, la 130,53 milioane lei, de la 156,36 milioane lei in 2005. Datorita volumului scazut al comenzilor si cresterii de preturi la materiile prime si la energie, Koyo Romania SA Alexandria a inregistrat pierderi de 19,97 milioane lei in 2006.

Potrivit raportului companiei remis NewsIn, volumul total al vanzarilor a fost realizat in proportie de numai 90,6% din punct de vedere cantitativ si in proportie de 100,4% valoric. Realizarile anului 2006 au reprezentat fata de anul 2005, doar 81,65% cantitativ si 77,54% valoric. Ca actiune pentru cresterea nivelului vanzarilor s-a incercat cresterea vanzarilor pe marca URB. Astfel, prin recastigarea unor clienti compania a inregistrat o crestere cu 25,6% fata de vanzarile anului 2005 pentru aceasta marca.

Pe parcursul anului 2006, ca urmare a nivelului redus al comenzilor, pe langa actiunea de restrangere temporara a activitatii in unele zone de productie, s-a actionat si pentru restructurarea personalului. De aceea, numarul de personal s-a redus cu circa 20% fata de anul 2005, la circa 2.000 de salariati in 2006.

Koyo Romania, fosta companie Rulmenti Alexandria, a fost infiintata in 1971 ca urmare a cooperarii unui grup de firme romanesti cu firma japoneza Koyo Seiko. Din 1974, societatea a fabricat rulmenti de dimensiuni mici si medii.

Principalul actionar al Koyo Romania SA Alexandria este compania JTEKT Corporation Japonia cu 94,79% din capitalul social. Koyo Romania face parte din grupul japonez Koyo Seiko, care la randul sau este parte a concernului Toyota.

Koyo Seiko, companie cu sediul central in Osaka, a fost fondata in 1921. Societatea opereaza opt fabrici in Japonia si are 37 de societati afiliate in diverse regiuni ale globului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri