Compania Romstal Leasing IFN SA, controlata de belgienii de KBC, a finantat in primele noua luni ale anului 3.882 contracte in valoare de 133 milioane euro, cu 33,6% peste rezultatele inregistrate in perioada similara din 2006.
In portofoliul companiei, autoturismele detin o pondere de 40,9%, vehiculele comerciale usoare si grele 42,5%, motocicletele 1,7%, echipamentele 9% si imobilele 5,9%. In primul trimestru al acestui an, cea mai importanta crestere a fost inregistrata de finantarea achizitiilor de vehicule comerciale, urmate de echipamentele contractate in leasing, care si-au dublat valoarea fata de 2006.

"Romstal Leasing vrea sa ajunga cat mai repede la obiectivul anuntat pentru finalul anului 2007: o valoare totala a contractelor de 190 milioane euro. In continuare, mizam si pe rezultatele pe care le vom obtine prin contactul direct cu clientii ce vor vizita editia din acest an a Salonului International de Automobile Bucuresti, pentru care am pregatit o oferta speciala", a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila.

Romstal Leasing a incheiat in luna septembrie 554 de contracte de leasing in valoare totala de 19 milioane euro.

Institutia financiara nebancara a marit perioada de creditare, ceea ce a sustinut segmentul auto, cel al echipamentelor si cel imobiliar. Pentru vehiculele comerciale perioada de creditare a ajuns la 7 ani pentru persoane juridice, pentru leasing imobiliar perioada de creditare este de 20 de ani, in conditiile unui avans minim de 5%, iar pentru autoturisme perioada de creditare a fost extinsa la 5 ani.

Romstal Leasing si-a extins reteaua teritoriala de la 20 la 30 de sucursale, ceea ce a condus la cresterea afacerii.

In octombrie, Romstal Leasing lanseaza o oferta pe care o va prezenta la Salonul International de Automobile Bucuresti: Oferta care vinde tot. Cei care vor sa achizitioneze un autoturism in leasing, persoane fizice sau juridice, vor beneficia de o dobanda de 5,9%, (fata de 6,75% cat este cea standard), o taxa de contract de 0,9% (fata de 2% cat este cea standard) si 10 ani perioada de creditare pentru persoane fizice, dublu fata de perioada din acest moment.

Anul trecut, Romstal Leasing a inregistrat o cifra de afaceri de 19,2 milioane euro, in crestere cu 146% fata de 2005, cand aceasta a fost de 7,8 milioane euro. Profitul net pentru anul 2006 a fost de 2,6 milioane euro, fata de 2,4 milioane euro in 2005, valorile fiind raportate conform standardelor internationale de contabilitate.

La finalul anului 2006, grupul financiar KBC a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Romstal Leasing pentru suma de 70 milioane de euro, tranzactia fiind finalizata in luna martie a acestui an.

Romstal Leasing IFN are o experienta de peste opt ani pe piata romaneasca in finantarea in sistemul de leasing financiar a achizitiei de autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile. Compania detine o cota de piata de 4,2%, 20 birouri de reprezentanta in tara si ocupa locul cinci in topul societatilor de leasing din Romania intocmit de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri