Producatorul turc de dulciuri Ulker a platit aproximativ 3,8 milioane de euro pentru a-si rascumpara 40% din actiunile fabricii de la Popesti-Leordeni de la fondul german de investitii Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft (DEG).
Tranzactia evalueaza capitalul social al fabricii de la Popesti Leordeni (sud-estul Bucurestiului) la 9,5 milioane de euro. In 2006, grupul turc investise 23 de milioane de dolari in fabrica din Romania.

“A fost vorba de o schema stabilita la inceputul investitiei fondului german, care avea doua scenarii: sa isi mareasca participatia sau sa ramana in actionarat. De acum avem o libertate mult mai mare in ceea ce priveste strategia de dezvoltare. Deciziile sunt mai greu de luat atunci cand ai in actionarat un fond de investitii”, a declarat directorul general al companiei Ulker Romania, Ender Bolat (foto).

Ulker Romania si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 34,54 milioane lei, in avans cu 10%, dupa ce in 2008 a inregistrat afaceri de 31,4 milioane lei.

Piata romaneasca a biscuitilor dulci si sarati ar putea stagna in acest la valoarea de 110 milioane de euro, dupa cresteri anuale de 20% inregistrate anii anteriori, potrivit producatorului de dulciuri Ulker Romania.

“In functie de evolutia situatiei economice a tarii piata poate reveni pe cresteri in urmatorii ani”, a mai spus Ender Bolat.

Ulker Grup a intrat pe piata din Romania in 1998 prin intermediul unui importator-distribuitor al dulciurilor in Romania. Grupul turc produce pe piata locala produsele Biskrem, Tempo, Clip, Albeni, Luna si Petit Beurre.

In primele zece luni ale acestui an volumul produselor vandute de Ulker Romania a crescut cu 9%, fata de aceeasi perioada a anului precedent, in principal datorita exportului in tari precum Germania, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Macedonia, Kosovo si Senegal. “Pentru acest an estimam o crestere a cifrei de afaceri cu 9-10%, iar pentru anul viitor previzionam o crestere puternica a afacerilor", a spus Ender Bolat.

El a mai precizat ca pentru anul 2010 compania si-a propus ca ponderea la export din totalul vanzarilor sa fie de 22,5%, fata de 17,2% in prezent.

Ender Bolat a adaugat ca se asteapta ca in acest an compania sa obtina profit, in timp ce in ultimii ani a inregistrat pierderi.

Ulker Grup a intrat pe piata din Romania in 1998 prin intermediul unui importator-distribuitor al dulciurilor in Romania. Din anul 2003 a fost infiintata compania Eurex Alimentare, detinuta integral de grupul turcesc Ulker, in 2006 fiind inaugurata fabrica din Popesti Leordeni. Compania are in prezent 280 angajati si 40 de distribuitori la nivel national.

In Romania Ulker produce si comercializeaza produsele Biskrem, Tempo, Clip, Albeni, Luna si Petit Beurre.

Grupul Ulker are 53 de fabrici in lume si aproximativ 29.500 angajati, iar in anul 2008 a avut o cifra de afaceri consolidata de 10,9 miliarde de dolari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri