Expert Petroleum, companie cu sediul in Romania, cu activitate in domeniul petrolului si a gazelor naturale axata pe reabilitarea campurilor depletate de gaze si titei, va primi 25 milioane de dolari de la Lime Rock Partners, firma americana cu capital privat concentrata pe energie.
Cei 25 milioane dolari investiti de catre Lime Rock Partners vor finanta in continuare reactivarea, precum si activitatile de foraj asupra activelor detinute de catre Expert Petroleum.

Lime Rock Partners a fost reprezentat in aceasta tranzactie de catre Vinson & Elkins LLP (Dubai), iar Expert Petroleum a fost consiliat de catre Sanad Law Group (Iordania) si Varinia Radu (Romania).

Angajamentul Lime Rock Partners pentru cei 25 milioane dolari va fi introdus in mod treptat in urmatorii doi ani dupa cum este necesar si este posibil ca aceeasi companie sa investeasca mai mult in cadrul Expert Petroleum, in functie de capacitatea de a profita de oportunitati pentru a accelera crearea de valoare si cresterea economica.

Investitia companiei Lime Rock Partners este cea de-a 6-a intr-o companie energetica la nivel global si este prima astfel de investitie facuta de catre sediul din Dubai, condus de Saad Bargach si Rob Willings.

Compania Expert Petroleum, parte din NT&S Grup Energy, a achizitionat opt licente de campuri depletate in Romania si aplica pentru aceste campuri tehnologie de varf pentru redezvoltare si reabilitare, pentru a reporni productia de petrol si gaze naturale.

Echipele Lime Rock Partners si Expert Petroleum, continua sa lucreze impreuna pentru a identifica alte oportunitati de investitii, inclusiv accelerarea dezvoltarii campurilor detinute in prezent, achizitionarea de noi campuri de productie si formarea de parteneriate inovatoare cu producatorii regionali - lideri de gaze - pentru a reabilita impreuna si a redefini campuri depletate de petrol si gaze.

" In ultimii cinci ani, am adunat si efectuat cu grija analize tehnice in profunzime, activitati de evaluare de petrol si gaze pe campurile detinute in Romania, care sunt potrivite capacitatii noastre in reabilitarea campurilor depletate. Capitalul de la Lime Rock Partners va finanta costurile noastre viitoare de dezvoltare”, a declarat David Martinon, partener fondator si director executiv al Expert Petroleum.

Compania Expert Petroleum a fost infiintata de catre David Martinon si Michel Louboutin (partener fondator si Director General al companiei) care au la baza experienta in reabilitarea campurilor depletate ca manageri la Schlumberger.

Experienta echipei include managementul de proiecte internationale si romanesti ca: ConocoPhillips, Weatherford, Petrom, Romgaz si alte companii.

Expert Petroleum are in prezent opt licente in curs de dezvoltare, axate pe Bazinul Carpatic, Bazinul Transilvaniei si al Platformei Moesiane.

Expert Petroleum este in discutii cu marii producatori independenti de titei si gaze si companii petroliere nationale in vederea dezvoltarii de proiecte suplimentare de colaborare.

Lime Rock Partners gestioneaza 3.9 miliarde dolari de capital pentru investitii in industria energetica. De la birouri in Dubai, EAU, Houston, Texas, Aberdeen, Scotia si Westport, Connecticut, echipa Lime Rock Partners investeste capital de crestere in explorare si productie, servicii de energie si servicii tehnologice in companii din intreaga lume.

Expert Petroleum are birouri regionale in Romania pentru Europa Centrala si de Est, in Iordania pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri