Casa de avocatura DLA Piper, unul dintre cei mai mari jucatori straini intrati pe piata locala de profil, a recrutat-o pe Laura Gradinescu, fost avocat in cadrul BDO Business Restructuring SPRL, parte a grupului BDO Romania, in functia de avocat senior, fiind responsabila de dezvoltarea practicii de restructurari a biroului din Bucuresti.
DLA Piper reactioneaza schimbarilor din mediul de afaceri din Romania printr-o decizie strategica de a investi in construirea unei practici de restructurari si insolventa.

Casa de avocatura caracterizeaza practica de restructurari ca fiind „multidisciplinara, cu un puternic caracter tranzactional, ce vizeaza mai degraba salvarea companiilor aflate in dificultate decat lichidarea acestor.

Cu o experienta de peste sapte ani, Laura Gradinescu a fost unul dintre expertii din echipa de insolventa a BDO Business Restructuring SPRL, coordonand grupuri mixte de avocati si economisti in organizarea si desfasurarea activitatii specifice procedurilor de insolventa judiciara sau de lichidare voluntara deschise impotriva companiilor ce activau in diferite sectoare economice precum cel bancar, industrie chimica, publicitate sau transporturi. Mandatele coordonate de avocat au implicat si acordarea de consultanta juridica de specialitate, precum si reprezentarea in fata instantelor de judecata, ea acumuland astfel si experienta ca avocat pledant.

Din anul 2000, Laura Gradinescu este membra a Baroului Bucuresti, iar din anul 2005 este practician in insolventa, membra a Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa si a Insol Europe.

DLA Piper are in prezent 20 avocati, in crestere cu 20% fata de echipa initiala, specialistii fiind coordonati de catre Marian Dinu, Country Managing Partner al casei de avocatura.

„Multe companii vor trece in perioada urmatoare prin procese de restructurari (pre-insolventa sau in cadrul unei proceduri deja deschise)”, declara Marian Dinu.

DLA Piper a oferit consultanta juridica pe sase tranzactii incheiate deja in 2009.

Cel mai recent deal asistat din punct de vedere juridic de avocatii DLA Piper este preluarea de catre fondul de investitii britanic Tri a unei parti din complexul rezidential Perla Residence, in schimbul a aproximativ 15,5 milioane euro.

Cea mai complexa tranzactie asistata de DLA Piper este cea cu Top Diagnostics, care a inceput in urma cu aproximativ doi ani si a avut multe etape intermediare si conditii pentru finalizare, fiind un trasfer de business si nu o simpla vanzare de actiuni.

La nivel mondial, DLA Piper opereaza 67 de birouri in 29 de tari, cu peste 3.500 de avocati.

Reprezentantii casei de avocatura DLA Piper isi propun ca firma sa ajunga in urmatorii trei ani la venituri de 5 - 10 milioane de euro euro, iar in 2010 mizeaza pe o crestere a veniturilor de 15-20% comparativ cu 2009, primul an integral al firmei in Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri