Sorin Minea, presedintele Romalimenta, a declarat ca prin anuntul privind reducerea cu 25% a fondului de salarii Traian Basescu si-a asumat realizarea acestor obiective de catre Guvern, in cazul unui esec putand astfel sa intervina in schimbarea acestuia.
Sorin Minea, presedintele Romalimenta, a declarat ca prin anuntul privind reducerea cu 25% a fondului de salarii Traian Basescu si-a asumat realizarea acestor obiective de catre Guvern, in cazul unui esec putand astfel sa intervina in schimbarea acestuia.

“Eu refuz sa cred ca Traian Basescu a vrut sa apara in fata publicului pentru a arata ca el este seful. Se stie, toti stim ca asa este. Ce a facut a fost sa garanteze, si-a asumat obligatia realizarii acestor obiective. Astfel incat, in cazul in care acestea esueaza, presedintele poate interveni in schimbarea Guvernului. Presedintele a procedat impecabil, a renuntat la majorarea TVA si a cotei unice si a aruncat pisica in curtea Guvernului si a sindicatelor. De ce a facut-o, aici e intrebarea. Traian Basescu a facut un joc de glezne fantastic, aruncand un zvon in piata. Ca sa lansezi un zvon de piata ca acesta trebuie sa ai in spate o echipa extrem de bine pregatita. La ora actuala exista o distantare intre presedinte si restul clasei politice. Sunt curios cine va plati daca nu se intampla asa. Daca se esueaza mai avem un singur lucru – sa ne rugam”, a declarat pentru Wall-Street Sorin Minea (foto).

Toti bugetarii vor fi afectati de reducerea salariilor cu 25%, iar ajustarea va fi definitiva, pentru a genera in continuare o crestere sustenabila a veniturilor in viitor, a declarat si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

“Consider ca decat sa sufere 22 de milioane, mai bine sufera 200.000. Stim cu totii ca majorarile de salarii in cazul bugetarilor au fost facute sub presiune, exista prea multi bugetari, la fel cum prea multi dintre acestia au venituri mai mari decat cele normale”, a comentat Sorin Minea.

Basescu si-a exprimat speranta ca o parte din banii care vor fi economisiti prin masurile de scadere a salariilor bugetarilor sa mearga la investitii si la IMM-uri. In context, el le-a recomandat celor de la stat sa-si caute slujbe mai bune in domeniul privat.

In opinia presedintelui Romalimenta, o parte dintre bugetarii afectati de aceasta masura ar putea fi absorbiti de catre mediul privat, insa exista si cazurile celor “numiti pe criterii politice” care vor esua.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri