Producatorul de lactate Albalact intentioneaza sa imprumute 10,25 milioane de euro pentru refinantarea soldurilor mai multor credite si pentru finantarea activitatii curente, potrivit unui anunt al companiei.
Astfel, actionarii firmei au decis la inceputul lunii septembrie contractarea "de la orice banca" a unui credit in valoare de 7,5 milioane de euro, pentru refinantarea integrala a soldurilor tuturor creditelor pe care societatea le deruleaza in prezent, precum si pentru finantarea activitatii curente, scrie Mediafax.

Totodata, Albalact intentioneaza sa mai contracteze un alt credit, de 2,75 milioane de euro, pentru refinantarea integrala a soldului creditului la termen pe care societatea il deruleaza in prezent. Imprumutul respectiv a fost contractat initial de Albalact pentru finantarea achizitiei actiunilor altei societati.

Tot la inceputul lunii septembrie, actionarii Albalact au aprobat de principiu fuziunea cu firma Raraul din Campulung Moldovenesc, la care detinea 93,6% din capitalul social. Procesul de fuziune se va face prin absorbtia Raraul de catre Albalact.

Albalact a avut in primul semestru un profit net de 2,4 milioane de lei, in scadere cu 14% fata de primele sase luni din 2009, rezultatul fiind afectat de deprecierea leului in raport cu euro din iunie. Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 7,57%, la 125 milioane lei.

Compania este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Cu un numar de peste 500 de angajati si peste 6.000 de actionari, compania comercializeaza produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

Firma are un capital social de 65,27 milioane lei, iar principalii actionari ai firmei sunt Petru Ciurtin, cu 31,74% din titluri, Petru-Raul Ciurtin, cu circa 11% si fondul de investitii RC2 Limited, inregistrat in Cipru, cu o participatie de 25,44%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri