Gefco Romania, subsidiara a grupului francez Gefco, a inregistrat anul trecut o crestere de 44% a cifrei de afaceri fata de anul anterior, de la 22,8 milioane euro la 32,9 milioane euro, peste estimarile initiale, a anuntat compania de transport si logistica.
In luna noiembrie a anului trecut, compania estima ca va obtine in 2010 o cifra de afaceri de 30 milioane euro, in crestere cu 30% fata de 2009, ca urmare a atragerii de noi clienti si extinderii parteneriatului cu Electrolux.

Anul trecut, spre deosebire de 2009, a existat o crestere semnificativa si in activitatile de transport pentru Gefco Romania. Astfel, transportul aerian a crescut de peste 3,5 ori, la 772 de transporturi aeriene, atat importuri cat si exporturi, principalele destinatii find Coreea de Sud, China, Sri Lanka, Brazilia si India, informeaza Mediafax.

Totodata, compania a realizat 8.600 transporturi rutiere (camioane complete si partiale), cu 52% mai multe comparativ cu 2009, iar numarul masinilor transportate a crescut cu 37% ajungand la 120.000 de unitati.

Transportul feroviar s-a majorat cu 32%, astfel ca Gefco a operat peste 250 de trenuri incarcate complet. Cresterea s-a datorat, in principal, cererilor mari din Europa de Vest.

Gefco a castigat anul trecut 56 de proiecte si 24 de clienti noi, inclusiv retailer-ul de textile Kiabi, pentru care asigura transportul din Franta catre Romania, precum si distributia la magazinele sale din Romania, in Bucuresti si Constanta.

De asemenea, compania s-a dezvoltat si in sectorul electrocasnicelor, cu clienti precum Electrolux, pentru care gestioneaza fluxurile de exporturi catre Rusia si Polonia.

La nivel de recrutare de personal, anul trecut au fost angajate 12 persoane, numarul salariatilor urcand la 82.

In acest an, Gefco Romania va implementa certificarea ISO 14001 si isi propune sa dezvolte activitatile catre Turcia si Rusia, sa castige proiecte si clienti noi din domeniul automobilelor, electronicelor si electrocasnicelor.

Printre clientii companiei se numara Carrefour, Ford, Kiabi, Arctic, Unilever, Citroen, Renault, Ikea, Electrolux si Philips.

Grupul francez Gefco, filiala a grupului auto PSA Peugeot Citroën, a intrat pe piata din Romania in 2005 si opereaza doua depozite logistice, la Arad si Bucuresti, si o platforma destinata activitatii logistice auto, la Curtici. Grupul francez este prezent in 150 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri