Aproximativ un milion de persoane muncesc la negru in Romania, a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Nicolae Ivaschescu, care a adaugat ca obiectivul ministerului este de a reduce cat mai mult aceste locuri de munca nefiscalizate, scrie Mediafax.
"Cam un milion de locuri de munca sunt la negru in Romania. Dorim ca cele nefiscalizate sa treaca in legal", a spus Ivaschescu, prezent la seminarul Perspective pentru HR in 2011, organizat de Ziarul Financiar.

De asemenea, un alt obiectiv al Ministerului Muncii este cresterea numarului de locuri de munca, potrivit lui Ivaschescu.

El a adaugat ca in scopul atingerii acestor obiective a fost modificat Codul Muncii si initiate proiecte legislative precum Legea zilierilor si Legea ucenicilor.

"Am marit amenzile pentru munca la negru, iar evaluarea efectelor noului Cod al Muncii se va realiza lunar si vom vedea in fiecare luna cate contracte se vor inregistra, iar la sfarsitul anului vom prezenta efectele noului Cod", a mai spus Ivaschescu.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii a adaugat ca institutia isi propune sa fie inregistrate cat mai multe contracte cu o perioada de munca de opt ore si nu contracte pentru doua ore.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri