August 2011

Criza politicienilor. Guvernul considera ca masurile convenite pana in prezent cu FMI si CE sunt suficiente in contextul problemelor de pe pietele internationale si trebuie doar continuate, situatia fiind sub control si supravegheata "cu arma la picior", a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, citandu-l practic pe guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

Ialomitianu: Masurile FMI sunt suficiente, doar stam cu arma la picior

Ialomitianu: Masurile FMI sunt suficiente, doar stam cu arma la picior

Presedintele Traian Basescu a insistat ca nu ar trebui folosit cuvantul "criza" in actualul context, fiind vorba despre o reactie a pietelor la unele decizii neconvingatoare luate atat in SUA cat si in Europa, el aniticipand ca in zilele urmatoare bursele isi vor reveni.

Basescu se leapada de CRIZA: Nu trebuie folosit acest cuvant. Bursele isi vor reveni!

Basescu se leapada de CRIZA: Nu trebuie folosit acest cuvant....

Criza oamenilor din business. Bancherii consultati de wall-street.ro recomanda atentie maxima, iar oamenii de afaceri avertizeaza ca principalii indicatori macro ai Romaniei sunt vulnerabili: “Nici macar nu am iesit din criza. Va mai dura cel putin 3 ani!”, striga la unison antreprenorii si managerii.

Bancherii ce spun?! "Atentie maxima la noul val al crizei!"

Bancherii ce spun?! "Atentie maxima la noul val al crizei!"

Septembrie 2008

Citeste si:

Criza politicienilor. Premierul Calin-Popescu Tariceanu declara raspicat: "Raspunsul este clar nu, criza financiara internationala nu va avea efecte asupra economiei si asupra cetatenilor".

Explicatia lui era simpla: turbulentele inregistrate pe bursele romanesti erau cauzate de nevoia de lichiditati a investitorilor straini, care au fost nevoiti sa vanda participatiile, nu de o scadere a increderii in economia tarii.

Tariceanu declara ca situatia de pe piata financiara din SUA ar putea avea chiar efecte pozitive, argumentand ca activele imobiliare din SUA se vor ieftini si ar putea deveni astfel accesibile pentru cumparatorii romani.

Nici presedintele Traian Basescu nu “vedea” criza care punea stapanire pe economia romaneasca. “Romania are toate conditiile sa nu fie consistent afectata de criza, desi vor exista domenii afectate, cum ar fi industria auto, insa in 2009 politicile fiscale si cele monetare trebuie sa fie "extrem de bine corelate" ca sa contracareze efectele crizei”, afirma Traian Basescu, in octombrie 2008.

Basescu: Romania are toate conditiile sa nu fie consistent afectata de criza

Basescu: Romania are toate conditiile sa nu fie consistent afectata...

Criza oamenilor din business. Dupa falimentul Lehman Brothers, patru dintre cei mai importanti bancheri de investitii anticipau consecinte si mai dramatice pentru piata financiara internationale: “Vom fi martorii unei schimbari de paradigme financiare“.

Ce inseamna cu adevarat criza de pe Wall Street

Ce inseamna cu adevarat criza de pe Wall Street