Victor Ponta a anuntat ca se va intalni cu presedintii OMV si Erste Bank, pentru a discuta despre proiectele acestora in Romania si a le transmite ca autoritatile de la Bucuresti se asteapta ca aceste doua mari companii austriece sa continue sa investeasca in economia romaneasca.
Premierul se afla in vizita oficiala in Austria, in care se va intalni atat cu oficiali de la Viena, cat si cu reprezentanti ai firmelor austriece.

"Asteptarea mea publica de la aceste mari companii este sa continue sa investeasca in Romania, sa aiba un parteneriat cat mai bun si mai onest cu Guvernul si autoritatile romane si, evident, ca in orice negociere, sa obtinem conditii pentru Romania cat mai bune", a spus Ponta (foto), intrebat de jurnalisti care sunt asteptarile sale inaintea discutiei cu presedintii OMV si Erste Bank.

Seful Guvernului s-a intalnit, luni dimineata, cu presedintele Camerei Economice Federale, Christoph Leitl, si a participat la Forumul economic Romania-Austria, amintind ca Executivul de la Bucuresti intentioneaza sa mentina un sistem fiscal stabil si predictibil, dar si sa modifice Codul Muncii in ceea ce priveste conflictele de munca si contractele colective, scrie Mediafax.

In discursul sustinut la Forumul economic, Ponta a aratat ca, desi este un prim-ministru social democrat, prima masura la care s-a gandit ca sef al Guvernului a fost sa infiinteze un post de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri.

Premierul Victor Ponta a anuntat anterior ca va efectua o vizita oficiala in Austria, ocazie cu care va discuta cu reprezentanti ai companiilor austriece din domeniul gazelor si petrolului cu investitii in Romania, inclusiv despre calendarul liberalizarii pretului la gazele naturale.

Compania Petrom a fost preluata, in 2004, de catre grupul austriac OMV, in timp ce Erste Bank este proprietarul BCR.

Seful Guvernului a mai declarat ca intentioneaza sa aiba o discutie cu producatorii de produse petroliere privind suprataxarea veniturilor exceptionale, spunand ca nu ii plac deciziile impuse cu forta, dar ca este o perioada speciala in care toti trebuie sa participe la "efortul tarii".

Si ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca Guvernul pregateste un proiect de lege privind suprataxarea veniturilor exceptionale ale companiilor petroliere, care ar urma sa fie aprobat pana la finele anului si aplicat din 2013.

Productia de gaze este asigurata in proportii aproape egale de Romgaz si OMV Petrom.

OMV Petrom este singura companie care extrage titei, avand acest drept prin contractul de privatizare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri